Ma: 2021.10.08. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Erőszakos bűnügyek
Bűnügyi őrizetben a rendőrökre ásóval támadó férfi
Privatkopo.hu 2021. 09. 18. 7:56:00

A Debreceni Regionális Nyomozó Ügyészség felfegyverkezve elkövetett hivatalos személy elleni erőszak bűntette és emberölés előkészülete miatt gyanúsítottként hallgatta ki a 24 éves férfit, aki négy napja szabadult szabadságvesztés büntetéséből.2021. szeptember 14-én, egy nyírségi településen családi veszekedésről szóló bejelentés alapján intézkedtek a rendőrök. Ennek során megállapították, hogy az egyik férfi szerepel a Körözési Nyilvántartási Rendszerben szabálysértési bírság meg nem fizetése miatt. A rendőrök közölték a férfival, hogy - mivel a bírság összegét a helyszínen sem tudta megfizeti - elő fogják állítani.

A megalapozott gyanú szerint ekkor az eljárás alá vont férfi testvére kijelentette, hogy „innen nem visztek el senkit”, majd egy alkalommal meglökte fivérét, aki ennek hatására elmenekült.

Az elkövető ezután beszaladt az udvarra, miközben azt kiabálta a rendőröknek, hogy „pisztolyt kell rám fognotok, ha el akarjátok vinni a testvéremet”, majd magához vett egy 175 centiméter nyélhosszúságú ásót.

A férfi az ásót két kezébe fogva a feje fölé emelte, odalépett a szolgálati személygépkocsihoz, és az ásóval a kocsi jobb első ajtajának szélvédője irányába ütött.

Végül a férfi az ásót megállította még azelőtt, hogy azzal eltalálta volna az autót, majd újra felemelve azt a feje fölé, támadólag a rendőrök irányába indult, miközben megöléssel fenyegette őket.

A rendőrök eközben többször eredménytelenül szólították fel a férfit, hogy hagyjon fel az erőszakos magatartással - akinek végül az apja vette ki az ásót a kezéből -, majd testvéréhez hasonlóan elmenekült.

A nyomozó ügyészség a - többek között hasonló cselekmény elkövetése miatt büntetett - férfi elfogását követően elrendelte őrizetét, gyanúsítottként hallgatta ki, és indítványozta letartóztatása elrendelését.

Az elkövető testvére azóta is szökésben van.

További friss információk
Vascsővel és viperával támadtak a maszkos rablók
Tíz év után sem dőlhettek hátra a törökbálinti asszonyt kirabló bűnözők
Különös kegyetlenséggel verte halálra a barátnőjét egy férfi Óbudán
Fegyverrel fenyegette édesanyját - emberölés előkészülete miatt őrizetbe vették
Vascsővel „rendezte” a nézeteltérést
 
Top cikkek
Brutális cigánybűnöző bandája hálózta be az alkoholista, pszichiátriai problémákkal küzdő milliárdos üzletembert
Váratlan fordulat! „Örökösként” jelentkezett a halálra égetett milliárdos volt „élettársa”, akiről az üzletember korábban a gyámhivatalnak azt állította, hogy rendszeresen meglopja, mérgezi - a nő testvére a TEK műveleti főosztályvezetője
Egy budai milliárdos furcsa halála: „Makai Zsolt emberei hangoztatták egy társaságban, hogy nincs mitől tartaniuk, mert velük vannak a XII. kerületi rendőrök és néhány fideszes politikus”
Ideiglenes gondnok a később halálra égett milliárdos lányainak: „nem találkozhatnak az apukájukkal a politika miatt”
A tűzhalált halt milliárdos lánya: „a XII. kerületi rendőrök nemhogy nem segítettek, hanem kifejezetten akadályoztak abban, hogy édesapám életét megmentsem”
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat