Ma: 2023.05.21. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Erőszakos bűnügyek
Gyermekeiket éveken keresztül testileg és lelkileg bántalmazták a „szülők”
Privatkopo.info 2022. 06. 22. 8:29:00

A Győri Fellebbviteli Főügyészség álláspontjával egyezően a bíróság a gyermekei értelmi, érzelmi és erkölcsi fejlődését súlyos fokban veszélyeztető úgynevezett anya büntetését súlyosította.A jogerős ítélet szerint a férfi és a nő házasságából négy lány született, akiket győri lakásukban közösen neveltek. A házaspár között 2006-tól kezdődően napi szinten, éjszakába nyúlóan hangos veszekedések voltak, amit a gyermekek is hallottak. A két nagyobb lánynak kellett szinte minden házimunkát elvégezni, kisebb testvéreiket - akár tanulásuk rovására is - ellátni. Előfordult, hogy a férfi idősebb lányait úgy büntette meg, hogy fakanállal, szíjjal, horgászbottal ütötte őket. A 15 éves gyermekét több alkalommal úgy fegyelmezte, hogy puszta kézzel fojtogatta, ameddig az láthatóan rosszul nem lett. A legidősebb - akkor már 16 éves - lányát többször, akár két hétre is, szobafogságra ítélte. A férfi 2015-ben, az akkor 14 éves, 2018-ban, az akkor 6 éves lányaival szexuális cselekményt is végzett, végeztetett. A gyerekek az édesanyjuktól segítségre nem számíthattak, nem védte meg őket az apa agresszivitásától.

A családban uralkodó feszült hangulat miatt 2018 tavaszán, az akkor 13 éves lány hetekre eltűnt, rendszeresen, nagy mennyiségben alkoholt és kábítószert is fogyasztott. Őt 2018-ban kiemelték a családból, nevelésbe vették.

A Győri Törvényszék a férfit szexuális erőszak bűntette, szexuális kényszerítés bűntette, többrendbeli kiskorú veszélyeztetésének bűntette, többrendbeli személyi szabadság megsértésének bűntette és többrendbeli kapcsolati erőszak bűntette miatt 14 év fegyházbüntetésre, 10 év közügyektől eltiltásra ítélte. Végleges hatállyal eltiltotta bármely olyan foglalkozás gyakorlásától, amelynek keretében tizennyolcadik életévét be nem töltött személy nevelését, felügyeletét, gondozását, gyógykezelését végzi. Szülői felügyeleti jogát a két legfiatalabb lánya vonatkozásában megszüntette. A nőt többrendbeli kiskorú veszélyeztetésének bűntette miatt 1 év és 4 hónap börtönbüntetésre ítélte, amelynek végrehajtását 3 év próbaidőre felfüggesztette.

Az ítélet ellen az ügyész mindkettőjük büntetésének a súlyosításáért, a férfi és a nő, a védőik enyhítésért fellebbeztek.

Az ítélőtábla a 2022. június 21-én kihirdetett ítéletével a férfi büntetését helybenhagyta, a nő büntetését, 2 év börtönbüntetésre - amelynek végrehajtását 5 év próbaidőre függesztette fel - súlyosította. A házaspár közel egy évtizeden keresztül követte el a bűncselekményeket. Nemcsak a jogi, hanem a legalapvetőbb erkölcsi szabályokat is megszegték, ezzel lányaik fejlődése súlyosan sérült.

További friss információk
Börtönre ítélték a tinibanda tagjait, akik a Gellérthegyen gázriasztó és airsoft fegyverekkel, valamint késsel raboltak ki kiskorúakat
Előbb meg akarta fojtani az albérlőt, majd leszúrta a saját apját
Amikor nagy a „szerelem”: veréssel kényszerítette prostitúcióra élettársát a 24 éves „navajonki”
Kövekkel támadt rendőrökre a többszörösen büntetett előéletű férfi
Megöléssel fenyegetett egy nőt a 35 éves rabló
 
Top cikkek
Brutális cigánybűnöző bandája hálózta be az alkoholista, pszichiátriai problémákkal küzdő milliárdos üzletembert
Ideiglenes gondnok a később halálra égett milliárdos lányainak: „nem találkozhatnak az apukájukkal a politika miatt”
Egy budai milliárdos furcsa halála: „Makai Zsolt emberei hangoztatták egy társaságban, hogy nincs mitől tartaniuk, mert velük vannak a XII. kerületi rendőrök és néhány fideszes politikus”
A tűzhalált halt milliárdos lánya: „a XII. kerületi rendőrök nemhogy nem segítettek, hanem kifejezetten akadályoztak abban, hogy édesapám életét megmentsem”
50 milliót kért a TEK-es ezredes húga a megölt és elégetett budai milliárdos lányaitól, hogy ne akadályozza a hagyatéki eljárást - nem kapott, ezért most ki akarja semmizni őket
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat