Ma: 2024.06.11. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Erőszakos bűnügyek
Rabolt pénzből fizette vissza az elsikkasztott százezreket a dohánybolti eladó
Privátkopó 2024. 05. 14. 10:09:00

A Budapesti XI. és XXII. Kerületi Ügyészség gyorsított eljárásban bíróság elé állítja azt a férfit, aki egy héten belül két újbudai dohányboltban is követett el bűncselekményt. Rablás, sikkasztás és személyi szabadság megsértése miatt kell felelnie.A vád szerint a férfi alkalmazottként 2024. május elején közel 300 ezer forintot sikkasztott egy kelenföldi dohányboltban. A pénzt kivette a kasszából, és, amikor a szemetet vitte ki, annak takarásában elvitte a pénzt. A tettére fény derült, így azért, hogy vissza tudja fizetni, elhatározta, hogy kirabol egy másik dohányboltot, ahol szintén dolgozott korábban.

A férfi 2024. május 11-ére virradóan maszkot húzott, váltóruhát rejtett el a közelben, előkészített egy „zárva” feliratot tartalmazó papírlapot, és két darab gyorskötözőt, majd úton kesztyűt húzott. Az elkövető belépett a boltba, az ajtóra kiragasztotta a „zárva” feliratot, kulcsra zárta, és lekapcsolta a biztosítékot. Ekkor két alkalmazott tartózkodott a boltban. Egyiküket a rabló erélyesen felszólította, hogy forduljon meg, és a kezeit a gyorskötözővel akarta hátra bilincselni, de a dolgozó egyik kezére tudta csak rátenni. Ezt követően belökte a két alkalmazottat a raktárhelyiségbe, elvette a telefonjaikat, majd az ajtót becsukta, és a pénztárgépből mintegy 600 ezer forintot zsákmányolt. A támadó az üzlet ajtaját kívülről kulccsal bezárta, a kulcsot a zárban hagyta. A terhelt ezután az előzetesen elrejtett ruházatához ment és átöltözött. A férfi a rabolt pénzből visszafizette az elsikkasztott összeget, további részét elköltötte, illetve elrejtette.

A fővárosi rendőrök 10 órán belül azonosították és elfogták a férfit, megtalálva a pénz egy részét.

A Budapesti XI. és XXII. Kerületi ügyészség a férfit az elfogásától számított 72 órán belül, gyorsított eljárásban a Budai Központi Kerületi Bíróság elé állítja, rablás bűntette, sikkasztás vétsége és kétrendbeli személyi szabadság megsértésének bűntette miatt.

További friss információk
Mellkason szúrta az élettársát, de szerencsére azonnal megbánta
Megverték és kirabolták a szemtanút
Csak „szépen kérte” a pénzt
Bűnügyi felügyelet alá helyezték Gyárfás Tamást
Molesztálta a felesége unokáját a „papa” - súlyosításért fellebbezett az ügyészség
 
Top cikkek
Brutális cigánybűnöző bandája hálózta be az alkoholista, pszichiátriai problémákkal küzdő milliárdos üzletembert
Ideiglenes gondnok a később halálra égett milliárdos lányainak: „nem találkozhatnak az apukájukkal a politika miatt”
Egy budai milliárdos furcsa halála: „Makai Zsolt emberei hangoztatták egy társaságban, hogy nincs mitől tartaniuk, mert velük vannak a XII. kerületi rendőrök és néhány fideszes politikus”
A tűzhalált halt milliárdos lánya: „a XII. kerületi rendőrök nemhogy nem segítettek, hanem kifejezetten akadályoztak abban, hogy édesapám életét megmentsem”
50 milliót kért a TEK-es ezredes húga a megölt és elégetett budai milliárdos lányaitól, hogy ne akadályozza a hagyatéki eljárást - nem kapott, ezért most ki akarja semmizni őket
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat