Ma: 2024.05.10. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Hírmix
Élettársát akarta megölni - életveszélyesen megsebesítette a nőt
Privátkopó 2024. 03. 20. 11:22:00

A Pest Vármegyei Főügyészség vádat emelt egy férfi ellen, aki miután hosszú ideig zaklatta volt élettársát, betört az ingatlanjába és meg akarta ölni őt. A vádirat szerint a férfi és a nő évekig élettári kapcsolatban élt, két gyermekük született. Már a kapcsolatuk alatt is előfordult, hogy a férfi többször bántalmazta a párját, illetve vitáik során összeverekedtek. A férfinak meggyőződésévé vált, hogy a nő megcsalja, ezért többször elhagyta a sértettet, de később mégis visszaköltözött. 2022 februárjában azután - ismételt atrocitások miatt - a sértett kérésére az elkövető Budapestre költözött, de zaklató jellegű magatartásaival nem hagyott fel. A fenyegetései hatására a nő még egy riasztópisztolyt is beszerzett önvédelem céljából.

2022 májusa és augusztusa között a férfi többször megfenyegette a nőt azzal, hogy megszúrja, illetve rágyújtja a házát. Egy ízben az utcán késsel fenyegetőzött vele szemben, de volt, hogy bemászva a vecsési ingatlan kerítésén, a zárt bejárati ajtón dörömbölve követelte a sértettől, hogy engedje be. 2022 novemberében és decemberében már konkrétan többször azzal fenyegette meg a nőt, hogy agyonveri, illetve felvágja egy késsel.

A vádlott 2023. január 24-én,  reggel átmászott a vecsési ingatlan kerítésén, majd berúgta a teraszajtót és bement a házba. A nappaliban a megrémült és sikítozó sértettet megragadta, majd a kanapéra rántotta. Ezután ráfeküdt a hason fekvő sértettre úgy, hogy közben nyakát nem engedte el, eközben elővette 7,5 cm pengehosszúságú bicskáját. A nő ellenállt és sikerül kiszabadítania magát, de menekülés közben elesett, így a férfi ismét elkapta és ráfeküdt. A dulakodás eredményeként a sértett ismét kiszabadult és az önvédelmi célból már korábban elérhető helyen tartott gázfegyverét sikerült megszereznie. Az elkövetőnek azonban sikerült a sértettet a támadás során egy ízben, nagy erővel, mellkasának bal oldalán, a hónaljvonalban megszúrnia. A nő a fegyverrel egyszer a vádlott arcába lőtt, majd kihasználva a lövés hatását elmenekült az ingatlanból, és az utcán járókelőktől kért segítséget.

A szúrás következtében a sértett életveszélyes állapotba került, halálának elmaradása kizárólag a kellő időben kapott orvosi ellátásnak köszönhető.

A Pest Vármegyei Főügyészség a férfivel szemben előre kitervelten elkövetett emberölés bűntettének kísérlete, felfegyverkezve elkövetett magánlaksértés bűntette és folytatólagosan, volt élettárs sérelmére elkövetett zaklatás bűntette miatt emelt vádat.

(Fotó: illusztráció)

További friss információk
Iskolás gyereket rabolt ki egy cigány
Romantikus pillanatok előzték meg a miskolci gyilkosságot: gesztikulálva megbeszélték, hogy közösülni fognak
Félholtra vert egy kiskorú lányt a cigány, mert nem lett prostituált
20 ezer forintot rabolt Kiskunmajsán egy ukrán jöttment
Ezúttal nem cigit, kerékpárt kért a „tudjukki” - a vége ugyanaz lett
 
Top cikkek
Brutális cigánybűnöző bandája hálózta be az alkoholista, pszichiátriai problémákkal küzdő milliárdos üzletembert
Ideiglenes gondnok a később halálra égett milliárdos lányainak: „nem találkozhatnak az apukájukkal a politika miatt”
Egy budai milliárdos furcsa halála: „Makai Zsolt emberei hangoztatták egy társaságban, hogy nincs mitől tartaniuk, mert velük vannak a XII. kerületi rendőrök és néhány fideszes politikus”
A tűzhalált halt milliárdos lánya: „a XII. kerületi rendőrök nemhogy nem segítettek, hanem kifejezetten akadályoztak abban, hogy édesapám életét megmentsem”
50 milliót kért a TEK-es ezredes húga a megölt és elégetett budai milliárdos lányaitól, hogy ne akadályozza a hagyatéki eljárást - nem kapott, ezért most ki akarja semmizni őket
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat