Ma: 2022.01.19. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Hírmix
Többször bántalmazta várandós élettársát - jogerősen 3 év börtönbüntetésre ítélték
Privatkopo.info 2022. 01. 12. 10:24:00

A Balassagyarmati Törvényszék 10 hónapról 3 év börtönbüntetésre súlyosította annak a 37 éves salgótarjáni férfinak a büntetését, aki várandós élettársát többször bántalmazta.A Salgótarjáni Járási Ügyészség 2018-ban emelt vádat a vádlottal szemben felfegyverkezve elkövetett személyi szabadság megsértése és erőszakos cselekménnyel fenyegetve elkövetett zaklatás bűntette miatt.

A vád szerint a férfi 2016 decemberében bántalmazta állapotos élettársát, elvette az iratait, az autója kulcsát és összetörte a mobiltelefonját is. Másnap reggel a nő gyalog próbált elmenekülni salgótarjáni házukból, azonban a férfi autóval követte őt, életveszélyesen megfenyegette, amelynek hatására a nő beült mellé az autóba. A férfi egy közeli erdőhöz vitte a sértettet, aki ismét megpróbált elszaladni, azonban a vádlott utolérte, a hajánál fogva visszarántotta az autóba, ahol bántalmazta is őt.

A férfi 2017-ben is többször bántalmazta és élete kioltásával fenyegette meg élettársát.

A vádlottat a Salgótarjáni Járásbíróság 10 hónap szabadságvesztésre és 2 év közügyektől eltiltás büntetésre ítélte. Az ügyészség a bántalmazóval szemben súlyosabb, míg a védelem enyhébb büntetés kiszabása érdekében fellebbezett. 

A másodfokon eljáró Balassagyarmati Törvényszék csak az ügyészi fellebbezést tartotta alaposnak és a büntetést - figyelemmel a súlyosító körülmények túlsúlyára, valamint arra, hogy a vádlott a legutóbbi cselekményét felfüggesztett szabadságvesztés hatálya alatt, ugyanazon sértett sérelmére követte el - 3 év börtönbüntetésre és 3 év közügyektől eltiltásra súlyosította.

Az ítélet jogerős. 

További friss információk
Egy kaposvári családban túlságosan jól sikerült az emancipáció
Ütötték, rugdosták, végül kirabolták áldozatukat
Késsel követelt cigarettát az autóbuszon
Szexuális erőszak Óbudán
79 éves nénitől rabolt a 22 éves „c-típusú”, a bíróság 9 év fegyházbüntetéssel „díjazta”
 
Top cikkek
Brutális cigánybűnöző bandája hálózta be az alkoholista, pszichiátriai problémákkal küzdő milliárdos üzletembert
Váratlan fordulat! „Örökösként” jelentkezett a halálra égetett milliárdos volt „élettársa”, akiről az üzletember korábban a gyámhivatalnak azt állította, hogy rendszeresen meglopja, mérgezi - a nő testvére a TEK műveleti főosztályvezetője
Egy budai milliárdos furcsa halála: „Makai Zsolt emberei hangoztatták egy társaságban, hogy nincs mitől tartaniuk, mert velük vannak a XII. kerületi rendőrök és néhány fideszes politikus”
Ideiglenes gondnok a később halálra égett milliárdos lányainak: „nem találkozhatnak az apukájukkal a politika miatt”
A tűzhalált halt milliárdos lánya: „a XII. kerületi rendőrök nemhogy nem segítettek, hanem kifejezetten akadályoztak abban, hogy édesapám életét megmentsem”
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat