Ma: 2023.11.20. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Erőszakos bűnügyek
Megkezdődött a büntetőper az érdi benzinkúton lezajlott halálos összecsapás ügyében - egy kivételével minden cigány ártatlannak vallotta magát, vagy ott se volt
Privátkopó 2023. 09. 22. 7:14:00

Megkezdődött az előkészítő ülés annak az enyingi és érdi cigány családnak az ügyében, amelyek tagjai 2020 nyarán estek egymásnak egy érdi benzinkúton. A biztonsági kamerák által részletesen dokumentált összecsapás során a két család tagjai botokkal, kövekkel, késekkel támadtak egymásra, volt olyan verekedő is, akinek egy csavarkulcs volt a fegyvere. Az összecsapás néhány percig tartott csak, egy cigány így is életét vesztette, többen megsérültek.A két család között egy szakítás miatt romlott meg a viszony, a költséges lakodalom után néhány hónappal a nő hazaköltözött a saját családjához, amit többen sérelmeztek a vőlegény rokonságából.

„Ennek nyomán a két család viszonya megromlott egymással, az esküvőre kifizetett pénz kapcsán mindkét család úgy érezte, hogy meg lettek rövidítve, a másiktól pénzt követeltek, ezen kívül a családok tagjai, amikor egy alkalommal találkoztak Siófokon, agresszívan léptek fel egymással szemben” - ismertette a vádirat egy részét az ügyész.

Az összecsapás csak idő kérdése volt, a családok rendre üzengettek egymásnak a különböző közösségi felületeken élő videókban, így tettek közvetlenül a benzinkúton történtek előtt is.

A verekedés másnapján 13 embert fogtak el a rendőrök, de végül 30 ellen emeltek vádat.

Tegnap pedig megkezdődött ügyükben az előkészítő ülés a Budapest Környéki Törvényszéken. Kordonokkal és rendőri készültséggel várták az épület előtt és az épületben is a résztvevőket, az egyik család tagjait a terem egyik, a másikat a másik végében ültették le. Csütörtökön az egyik család tagjait szólították egyenként a vádlottak padjára, közülük - egy vádlottat leszámítva - senki nem érezte magát bűnösnek.

A legsúlyosabb büntetést az 50 éves áldozatot meggyilkoló és többeket is megsebesítő L. Rómeóra kérték, de két évnél kevesebbet senkire sem kért az ügyészség azok közül, akikkel szemben letöltendő szabadságvesztést indítványozott. Az elsőrendű vádlottra 15 év fegyházat és 10 év közügyektől eltiltást, míg az ügy másod- és harmadrendű vádlottjára 10-10 év fegyházat és közügyektől eltiltást kért az ügyészség előkészítő ülésen történő beismerés esetére.

További friss információk
Zsinórral fojtotta meg állapotos élettársát a cigány
15 éves nevelt fiával szemben követett el szexuális erőszakot
Tiszta Amerika: gázpisztollyal fenyegettek és bántalmaztak gyermekeket egy budapesti iskolánál
Eszméletlenre verte élettársát, aztán a hideg padlón hagyta kihűlni
Hónapokon át végzett szexuális cselekményt a 10 éves nevelt lányával
 
Top cikkek
Brutális cigánybűnöző bandája hálózta be az alkoholista, pszichiátriai problémákkal küzdő milliárdos üzletembert
Ideiglenes gondnok a később halálra égett milliárdos lányainak: „nem találkozhatnak az apukájukkal a politika miatt”
Egy budai milliárdos furcsa halála: „Makai Zsolt emberei hangoztatták egy társaságban, hogy nincs mitől tartaniuk, mert velük vannak a XII. kerületi rendőrök és néhány fideszes politikus”
A tűzhalált halt milliárdos lánya: „a XII. kerületi rendőrök nemhogy nem segítettek, hanem kifejezetten akadályoztak abban, hogy édesapám életét megmentsem”
50 milliót kért a TEK-es ezredes húga a megölt és elégetett budai milliárdos lányaitól, hogy ne akadályozza a hagyatéki eljárást - nem kapott, ezért most ki akarja semmizni őket
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat