Ma: 2022.06.17. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Hírmix
Orvosi diplomát hamisított, majd megölte anyját - életfogytig tartó szabadságvesztésre ítélték
Privatkopo.info 2022. 06. 15. 7:43:00

A fellebbviteli főügyészség indítványával egyetértve a Pécsi Ítélőtábla helybenhagyta az elsőfokú bíróság ítéletét annak a vádlottnak a büntetőügyében, aki halálosan bántalmazta a vele közös háztartásban élő édesanyját.A Baranya megyei településen lakó 53 éves férfi 2019-ben hamis közokiratot készítve doktori címet jegyeztetett be magának a közhiteles nyilvántartásba azért, hogy vélt képzettsége alapján orvosi álláshoz jusson. Állásinterjúi azonban nem voltak sikeresek, így édesanyjával élt, aki nyugdíjából tartotta el. Édesanyjával való viszonya feszült volt, sok volt köztük a veszekedés.

2019 augusztusában a vádlott és édesanyja között szóváltás alakult ki, amelynek során a vádlott a sértettre támadt, végtagjait összekötözte, többször megütötte, illetve késsel megszúrta. Végül áldozatát magára hagyva másnap reggel a lakásból távozott. A bántalmazás következtében a sértett életét vesztette.

A vádlottat az elsőfokú bíróság a 2022. februárjában hozott ítéletével különös kegyetlenséggel, a bűncselekmény elhárítására idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett emberölés bűntette, közokirat-hamisítás bűntette, valamint - egy korábban elkövetett bűncselekmény okán - becsületsértés vétsége miatt életfogytig tartó szabadságvesztésre ítélte azzal, hogy feltételes szabadságra 25 év elteltével bocsátható.

Az elsőfokú ítélet ellen a védelem enyhítés iránt fellebbezett. A Pécsi Fellebbviteli Főügyészség az ítélet helybenhagyására tett indítványt.

A Pécsi Ítélőtábla a mai napon kihirdetett jogerős határozatával az elsőfokú bíróság ítéletét helybenhagyta.

További friss információk
Orvosi diplomát hamisított, majd megölte anyját - életfogytig tartó szabadságvesztésre ítélték
Filmszakadás: elbocsátása után öt bűncselekményt követett el
Csak telefont akart venni, de a féltékeny férfi brutálisan összeverte
Megölte védekezésre képtelen férjét egy asszony
Szexuális kényszerítés lett a közösségi oldalon kötött ismeretségből
 
Top cikkek
Brutális cigánybűnöző bandája hálózta be az alkoholista, pszichiátriai problémákkal küzdő milliárdos üzletembert
Ideiglenes gondnok a később halálra égett milliárdos lányainak: „nem találkozhatnak az apukájukkal a politika miatt”
Egy budai milliárdos furcsa halála: „Makai Zsolt emberei hangoztatták egy társaságban, hogy nincs mitől tartaniuk, mert velük vannak a XII. kerületi rendőrök és néhány fideszes politikus”
A tűzhalált halt milliárdos lánya: „a XII. kerületi rendőrök nemhogy nem segítettek, hanem kifejezetten akadályoztak abban, hogy édesapám életét megmentsem”
50 milliót kért a TEK-es ezredes húga a megölt és elégetett budai milliárdos lányaitól, hogy ne akadályozza a hagyatéki eljárást - nem kapott, ezért most ki akarja semmizni őket
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat