Ma: 2023.05.26. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Hírmix
Fegyházbüntetés várhat a gyermeknek is kábítószert értékesítő dílerre
Privatkopo.info 2022. 05. 16. 10:25:00

A Balassagyarmati Járási Ügyészség vádat emelt a Balassagyarmati Járásbíróságon azzal a 30 éves Nógrád megyei nővel szemben, aki gyermekeknek is értékesített kábítószert.A fiatal nő 2021. január és júniusa között, otthonából értékesített kábítószert rendszeres vásárlóinak. Több felnőttnek, és egy általa tudottan is kiskorú gyermeknek is értékesített drogot, alkalmanként 2000 forintért. A kiskorú a kábítószert elfogyasztotta.

A nőnél végzett házkutatás során a rendőrök 11 alufóliába tekert, csekély mennyiséget meghaladó etil-hexedront foglaltak le, ami kábítószernek minősül.

A Balassagyarmati Járási Ügyészség kábítószer-kereskedelem bűntette miatt emelt vádat az elkövető ellen, amelyben fegyházbüntetés kiszabására és arra tett indítványt, hogy a bíróság a lefoglalt kábítószert és az értékesítésből származó vagyont kobozza el, emellett a közel 600 000 forint összegű bűnügyi költséget is fizettesse meg a vádlottal.

A nő egyik visszatérő felnőtt vásárlójának és a 18. életévét be nem töltött kuncsaftjának a csekély mennyiséget meghaladó kábítószer birtoklásának vétsége miatt kell felelnie a bíróság előtt. Az ügyészség a felnőttkorú vádlottal szemben közérdekű munka kiszabását, míg a fiatalkorú próbára bocsátásának és pártfogó felügyeletének elrendelését indítványozta.

Az ügyészség arra az esetre, ha a vádlottak az előkészítő ülésen a vádirattal egyezően beismerik a bűncselekmény elkövetését és lemondanak a tárgyaláshoz való jogukról a nővel szemben 5 év fegyházbüntetés és 5 év közügyektől eltiltás, a felnőttkorú fogyasztóval szemben 200 óra közérdekű munka, míg a fiatalkorú esetében 1 év próbára bocsátás és pártfogó felügyelet elrendelésére tett indítványt.

Az ügyben a Balassagyarmati Járásbíróság döntését a díler letartóztatásban várja.

(Fotó: illusztráció)

További friss információk
Késsel akarta nyakon szúrni nagyanyja férjét
„Három csapás”: életfogytig tartó szabadságvesztésre ítélték az ollóval támadó köszörűst
Jogerős: csupán öt év börtönt kapott a győri diák, aki óra közben késelte meg tanárát
Már megint a legendás cigány „gyerekszeretet”: 16 év fegyházbüntetésre ítélték a nőt, aki megfojtotta újszülött kisfiát
Súlyosabb büntetést kapott az apját mellkason szúró férfi
 
Top cikkek
Brutális cigánybűnöző bandája hálózta be az alkoholista, pszichiátriai problémákkal küzdő milliárdos üzletembert
Ideiglenes gondnok a később halálra égett milliárdos lányainak: „nem találkozhatnak az apukájukkal a politika miatt”
Egy budai milliárdos furcsa halála: „Makai Zsolt emberei hangoztatták egy társaságban, hogy nincs mitől tartaniuk, mert velük vannak a XII. kerületi rendőrök és néhány fideszes politikus”
A tűzhalált halt milliárdos lánya: „a XII. kerületi rendőrök nemhogy nem segítettek, hanem kifejezetten akadályoztak abban, hogy édesapám életét megmentsem”
50 milliót kért a TEK-es ezredes húga a megölt és elégetett budai milliárdos lányaitól, hogy ne akadályozza a hagyatéki eljárást - nem kapott, ezért most ki akarja semmizni őket
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat