Ma: 2022.05.07. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Hírmix
79 éves nénitől rabolt a 22 éves „c-típusú”, a bíróság 9 év fegyházbüntetéssel „díjazta”
Privatkopo.info 2022. 01. 13. 5:15:00

A Debreceni Járási Ügyészség minősített rablás bűntette és más bűncselekmények miatt gyorsított eljárás keretében bíróság elé állította azt a férfit, aki gátlástalanul, nappal rabolta ki a sértettet, Debrecenben.A 22 éves vádlott 2021. december 15-én, 6 óra 40 perckor, Debrecen belvárosában, egy forgalmas gyalogos-átkelőhelynél észrevette a villamosról leszálló, nehezen mozgó 79 éves asszonyt. A férfi elhatározta, hogy megszerzi a sértett értékeit. Miután az idős asszony elindult a zebrán, a férfi utána futott és szó nélkül, hátulról megragadta, nagy erővel megrántotta a vállán lévő és kezével is tartott táskát. Az asszony nem engedte el táskáját, ezért azt a támadó nagy erővel újra megrántotta, emiatt a sértett elvesztette egyensúlyát és arccal nekiesett a járdaszegélynek, a férfi pedig elfutott a táskával.

A férfi egy közeli kapualjban átnézte annak tartalmát, abban 15 000 forint készpénzt, okiratokat és személyes dolgokat talált, a pénzt kivette, a táskát pedig a többi értéktárggyal együtt hátrahagyta, majd elmenekült.

A vádlott cselekménye következményeként az időskorú sértett az arcán, kezén és térdén zúzódásos sérüléseket szenvedett, emellett a bal felkarja eltört, töréses sérülése 8 napon túl gyógyuló.

A férfit rövid időn belül a helyszín közelében elfogták, így az általa okozott több mint 20 000 forint kárból közel 17 000 forint megtérült, ugyanis a debreceni rendőrök a kapualjban megtalálták a táskát, a vádlottól pedig több mint 12 000 forint készpénzt lefoglaltak és azokat visszaadták a sértettnek.

A letartóztatásban lévő, többszörös visszaeső és tettét beismerő vádlottat a Debreceni Járási Ügyészség a mai napon a Debreceni Járásbíróság elé állította.

A bíróság a férfit a bűncselekmény elhárítására idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett rablás bűntette, közokirattal visszaélés vétsége, és súlyos testi sértés bűntette miatt 9 év fegyházbüntetésre, 9 év közügyektől eltiltás mellékbüntetésre ítélte.

Az ítélet nem jogerős, az ügyészség súlyosítás, míg a vádlott és védője enyhítésért fellebbezett.

További friss információk
Megkéselte, majd elásta az udvaron édesanyját egy csorvási férfi
J. Zoltán csak szórakozásból „árnyékolgatott”, mégis eltört az apja arc- és orrcsontja - valahogy néha megesik vele hasonló
Nem engedték be a vendéglátóhelyre - visszatért és megtorolta
Kétszer is életveszélyesen bántalmazott egy 54 éves férfit
Szíven szúrta feleségét: letartóztatásban a zirci férfi
 
Top cikkek
Brutális cigánybűnöző bandája hálózta be az alkoholista, pszichiátriai problémákkal küzdő milliárdos üzletembert
Ideiglenes gondnok a később halálra égett milliárdos lányainak: „nem találkozhatnak az apukájukkal a politika miatt”
Egy budai milliárdos furcsa halála: „Makai Zsolt emberei hangoztatták egy társaságban, hogy nincs mitől tartaniuk, mert velük vannak a XII. kerületi rendőrök és néhány fideszes politikus”
A tűzhalált halt milliárdos lánya: „a XII. kerületi rendőrök nemhogy nem segítettek, hanem kifejezetten akadályoztak abban, hogy édesapám életét megmentsem”
50 milliót kért a TEK-es ezredes húga a megölt és elégetett budai milliárdos lányaitól, hogy ne akadályozza a hagyatéki eljárást - nem kapott, ezért most ki akarja semmizni őket
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat