Ma: 2022.01.19. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Hírmix
79 éves nénitől rabolt a 22 éves „c-típusú”, a bíróság 9 év fegyházbüntetéssel „díjazta”
Privatkopo.info 2022. 01. 13. 5:15:00

A Debreceni Járási Ügyészség minősített rablás bűntette és más bűncselekmények miatt gyorsított eljárás keretében bíróság elé állította azt a férfit, aki gátlástalanul, nappal rabolta ki a sértettet, Debrecenben.A 22 éves vádlott 2021. december 15-én, 6 óra 40 perckor, Debrecen belvárosában, egy forgalmas gyalogos-átkelőhelynél észrevette a villamosról leszálló, nehezen mozgó 79 éves asszonyt. A férfi elhatározta, hogy megszerzi a sértett értékeit. Miután az idős asszony elindult a zebrán, a férfi utána futott és szó nélkül, hátulról megragadta, nagy erővel megrántotta a vállán lévő és kezével is tartott táskát. Az asszony nem engedte el táskáját, ezért azt a támadó nagy erővel újra megrántotta, emiatt a sértett elvesztette egyensúlyát és arccal nekiesett a járdaszegélynek, a férfi pedig elfutott a táskával.

A férfi egy közeli kapualjban átnézte annak tartalmát, abban 15 000 forint készpénzt, okiratokat és személyes dolgokat talált, a pénzt kivette, a táskát pedig a többi értéktárggyal együtt hátrahagyta, majd elmenekült.

A vádlott cselekménye következményeként az időskorú sértett az arcán, kezén és térdén zúzódásos sérüléseket szenvedett, emellett a bal felkarja eltört, töréses sérülése 8 napon túl gyógyuló.

A férfit rövid időn belül a helyszín közelében elfogták, így az általa okozott több mint 20 000 forint kárból közel 17 000 forint megtérült, ugyanis a debreceni rendőrök a kapualjban megtalálták a táskát, a vádlottól pedig több mint 12 000 forint készpénzt lefoglaltak és azokat visszaadták a sértettnek.

A letartóztatásban lévő, többszörös visszaeső és tettét beismerő vádlottat a Debreceni Járási Ügyészség a mai napon a Debreceni Járásbíróság elé állította.

A bíróság a férfit a bűncselekmény elhárítására idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett rablás bűntette, közokirattal visszaélés vétsége, és súlyos testi sértés bűntette miatt 9 év fegyházbüntetésre, 9 év közügyektől eltiltás mellékbüntetésre ítélte.

Az ítélet nem jogerős, az ügyészség súlyosítás, míg a vádlott és védője enyhítésért fellebbezett.

További friss információk
Egy kaposvári családban túlságosan jól sikerült az emancipáció
Ütötték, rugdosták, végül kirabolták áldozatukat
Késsel követelt cigarettát az autóbuszon
Szexuális erőszak Óbudán
79 éves nénitől rabolt a 22 éves „c-típusú”, a bíróság 9 év fegyházbüntetéssel „díjazta”
 
Top cikkek
Brutális cigánybűnöző bandája hálózta be az alkoholista, pszichiátriai problémákkal küzdő milliárdos üzletembert
Váratlan fordulat! „Örökösként” jelentkezett a halálra égetett milliárdos volt „élettársa”, akiről az üzletember korábban a gyámhivatalnak azt állította, hogy rendszeresen meglopja, mérgezi - a nő testvére a TEK műveleti főosztályvezetője
Egy budai milliárdos furcsa halála: „Makai Zsolt emberei hangoztatták egy társaságban, hogy nincs mitől tartaniuk, mert velük vannak a XII. kerületi rendőrök és néhány fideszes politikus”
Ideiglenes gondnok a később halálra égett milliárdos lányainak: „nem találkozhatnak az apukájukkal a politika miatt”
A tűzhalált halt milliárdos lánya: „a XII. kerületi rendőrök nemhogy nem segítettek, hanem kifejezetten akadályoztak abban, hogy édesapám életét megmentsem”
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat