Ma: 2021.12.22. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Erőszakos bűnügyek
Nyaklánckitépővel szemben emelt vádat a Fővárosi Főügyészség
Privatkopo.info 2021. 12. 21. 9:32:00

A vádirat szerint a 28 éves, többszörös visszaeső férfi idén augusztusban két nőt is megtámadott azért, hogy az arany nyakláncaikat megszerezze. Az egyik, időskorú sértettet ennek során olyan erővel lökte meg, hogy a nő elesett, és a fejét beverve eszméletét vesztette.A büntetett előéletű vádlott 2021. februárban szabadult egy korábbi, több mint 5 év tartamú szabadságvesztés büntetéséből.

A férfi 2021. augusztus 30-án, délelőtt a Budapest I. kerület, Iskola utcában felfigyelt egy nőre, aki a nyakán arany nyakláncot viselt. A vádlott odalépett hozzá, majd egy hirtelen mozdulattal a sértett nyaklánca felé kapott, első próbálkozásra azonban nem tudta megszerezni az ékszert, ezért újra odalépett a sértetthez, kitépte a nyakából a 40 000 forint értékű nyakláncot, majd azzal a helyszínről elmenekült.

A vádlott még ugyanazon a napon, szintén délelőtt, egy II. kerületi társasház első emeletén, a liftből kiszálló időskorú, 82 éves nőre támadt rá. A vád szerint a vádlott hátulról fogott rá a sértett nyakában lévő 2 darab arany nyakláncra, majd megrántotta, amelynek hatására a nyakláncok elszakadtak és a kezében maradtak. A vádlott ezután, az eltulajdonított ékszerek megtartása érdekében, hátulról, nagy erővel meglökte az időskorú sértettet, aki ettől elesett, beverte a fejét, és ennek következtében rövid időre az eszméletét is elvesztette.

A vádlott a rablással megszerzett, összesen 70 000 forint értékű nyakláncokkal a helyszínről elmenekült.

A Budapesti II. és III. Kerületi Ügyészség a 28 éves, többszörös visszaesőnek minősülő férfit dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás vétségével, valamint rablás bűntettével vádolja. A vádlottal szemben az ügyészség végrehajtandó fegyházbüntetés kiszabását indítványozta a vádiratban azzal, hogy a bíróság a feltételes szabadságra bocsátás lehetőségét zárja ki. A vádlott jelenleg is letartóztatásban van.

További friss információk
Veréssel és fenyegetéssel kényszerítettek nőket szexuális szolgáltatás nyújtására
Nyaklánckitépővel szemben emelt vádat a Fővárosi Főügyészség
Százezer forintot követeltek a fiatalkorú zsarolók
Bűnügyi őrizetben a siófoki dohánybolt kirablói
Egy bocskoros román megerőszakolt egy hazafelé tartó nőt Budapesten
 
Top cikkek
Brutális cigánybűnöző bandája hálózta be az alkoholista, pszichiátriai problémákkal küzdő milliárdos üzletembert
Váratlan fordulat! „Örökösként” jelentkezett a halálra égetett milliárdos volt „élettársa”, akiről az üzletember korábban a gyámhivatalnak azt állította, hogy rendszeresen meglopja, mérgezi - a nő testvére a TEK műveleti főosztályvezetője
Egy budai milliárdos furcsa halála: „Makai Zsolt emberei hangoztatták egy társaságban, hogy nincs mitől tartaniuk, mert velük vannak a XII. kerületi rendőrök és néhány fideszes politikus”
Ideiglenes gondnok a később halálra égett milliárdos lányainak: „nem találkozhatnak az apukájukkal a politika miatt”
A tűzhalált halt milliárdos lánya: „a XII. kerületi rendőrök nemhogy nem segítettek, hanem kifejezetten akadályoztak abban, hogy édesapám életét megmentsem”
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat