Ma: 2021.11.09. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Erőszakos bűnügyek
Letartóztatás indítványozása kényszermunka és bántalmazás miatt
Privatkopo.info 2021. 11. 09. 9:02:00

A letartóztatását indítványozza a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészség annak a férfinak, aki a gondokság alatt álló sértettet dolgoztatta, majd amikor a munkájával nem volt elégedett, összeverte.A megalapozott gyanú szerint a gondnokság alatt álló sértett nem rendelkezett lakhatással, ezért a kiszolgáltatott helyzetét a férfi kihasználta, és 2020 májusában magához költöztette Nyíregyházához közeli ingatlanába. A sértettnek az istállóban alakítottak ki szállást, a feladata pedig az udvar takarítása és az állatok ellátása volt. Ha a férfi úgy ítélte meg, hogy nem jól dolgozott, akkor rendszeresen megverte a sértettet. Ráadásul elvette a sértett pénzét is, csupán ennivalóval és cigarettával látta el.

2020. november 22. napján ismét bántalmazta a sértettet, mert nem volt elégedett a munkavégzésével. Többször a fején és testszerte megütötte, megrúgta, amitől a sértettnek eltörtek a bordái, sérült a koponyája. Sérülései közvetlen életveszélyes állapotot idéztek elő. A verés után az elkövető a sértettet korábbi lakóhelyére vitte, és ott az utcán magára hagyta.

Az őrizetben lévő férfit a rendőrség életveszélyt okozva elkövetett kényszermunka bűntette miatt hallgatta ki gyanúsítottként, amely bűncselekmény miatt a törvény szerint öt évtől húsz évig, vagy életfogytig terjedő szabadságvesztés szabható ki.

A megyei főügyészség álláspontja szerint indokolt a büntetett előéletű gyanúsított letartóztatása, mert olyan súlyos bűncselekményt követett el, hogy tartani lehet a szökésétől, elrejtőzésétől. Az is indokolja a letartóztatását, hogy megpróbált a kórházban kapcsolatba lépni a sértettel, így fennáll a veszélye, hogy befolyásolná őt. 

További friss információk
Letartóztatás indítványozása kényszermunka és bántalmazás miatt
Családi rendezvényen szúrta meg élettársát egy nő
Megölte az édesanyját és annak házastársát - a BRFK befejezte a nyomozást
Ilyen egy jóféle gázpisztolyos bulika Budapest belvárosában
Késsel ment „vásárolni” egy 16 éves „navajonki” Borsodban
 
Top cikkek
Brutális cigánybűnöző bandája hálózta be az alkoholista, pszichiátriai problémákkal küzdő milliárdos üzletembert
Váratlan fordulat! „Örökösként” jelentkezett a halálra égetett milliárdos volt „élettársa”, akiről az üzletember korábban a gyámhivatalnak azt állította, hogy rendszeresen meglopja, mérgezi - a nő testvére a TEK műveleti főosztályvezetője
Egy budai milliárdos furcsa halála: „Makai Zsolt emberei hangoztatták egy társaságban, hogy nincs mitől tartaniuk, mert velük vannak a XII. kerületi rendőrök és néhány fideszes politikus”
Ideiglenes gondnok a később halálra égett milliárdos lányainak: „nem találkozhatnak az apukájukkal a politika miatt”
A tűzhalált halt milliárdos lánya: „a XII. kerületi rendőrök nemhogy nem segítettek, hanem kifejezetten akadályoztak abban, hogy édesapám életét megmentsem”
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat