Ma: 2024.05.18. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Erőszakos bűnügyek
Egy embert életveszélyesen bántalmazott, egy másikat megölt - mégis enyhítették a büntetését
Privátkopó 2024. 03. 14. 6:14:00

Ügyészi fellebbezés ellenére a bíróság enyhítette annak a férfinak a büntetését, aki az egyik sértettet életveszélyesen bántalmazta, míg évekkel később egy másikat megölt. Magyar jogszolgáltatás…2017 nyarán két társaság - italozás közben - szóváltásba keveredett. Ketten dulakodtak, de sikerült többször szétválasztani őket. A vádlott azonban a sértetti társaság után vetette magát, és kezében egy kettétört karóval „Most megdöglötök!” felkiáltással, nagy erővel, fejbe verte a legközelebb álló sértettet, aki eszméletét vesztve a földre zuhant. Ekkor a többiek lefogták a vádlottat, birkózni kezdtek, amelynek a kiérkező rendőrök vetettek véget. Társa még ekkor is támadólag lépett fel, őt a rendőröknek kellett lefogniuk, miközben a vádlott elmenekült.

A sértettnek életveszélyes sérülései keletkeztek.

A vádlott 2021-ben, ittas állapotban cigit kért egy társaságtól, és a nemleges válasz miatt agresszívvá vált. Verekedést kezdeményezett, azonban sikerült őt a földre vinni. Felszólították, hagyja abba ezt a viselkedést, majd a téren szolgálatot teljesítő rendőrök segítségét kérve elzavarták a helyszínről. A vádlott ebbe nem nyugodott bele, visszament a társasághoz egy vasrúddal a kezében, és fenyegetőzött, hogy „megöllek titeket”. Felszólították, hogy hagyja abba a fenyegetőzést és távozzon, de hiába próbálták elvenni tőle a vasrudat is,  nagy erővel fejbe vágta a sértettet, aki az ütés következtében összeesett, majd néhány nappal később elhunyt.

A Fővárosi Törvényszék az elkövetőt több ember sérelmére elkövetett emberölés bűntettének kísérlete miatt - mint visszaesőt - 20 év fegyházbüntetésre ítélte.

Az ügyész a vádlott terhére súlyosításért - határozatlan idejű szabadságvesztés kiszabása -, a vádlott és védője enyhítésért fellebbezett.

A Fővárosi Ítélőtábla a minősítést helyesnek találta, a büntetés súlyosítására irányuló fellebbezéssel azonban nem értett egyet, és az elkövető büntetését 15 évre enyhítette.

További friss információk
Túl sokat tud egy kiterjedt csalási ügyről, savat itattak egy férfival és magára hagyták
17 éves fiút vert agyon és rabolt ki egy cigánybűnöző - még a cipőjét is magával vitte
Kegyetlen pedofilt ítéltek életfogytig tartó szabadságvesztésre
Rabolt pénzből fizette vissza az elsikkasztott százezreket a dohánybolti eladó
Súlyosabb büntetés kiszabását kezdeményezi a főügyészség Gyárfás Tamással és Portik Tamással szemben
 
Top cikkek
Brutális cigánybűnöző bandája hálózta be az alkoholista, pszichiátriai problémákkal küzdő milliárdos üzletembert
Ideiglenes gondnok a később halálra égett milliárdos lányainak: „nem találkozhatnak az apukájukkal a politika miatt”
Egy budai milliárdos furcsa halála: „Makai Zsolt emberei hangoztatták egy társaságban, hogy nincs mitől tartaniuk, mert velük vannak a XII. kerületi rendőrök és néhány fideszes politikus”
A tűzhalált halt milliárdos lánya: „a XII. kerületi rendőrök nemhogy nem segítettek, hanem kifejezetten akadályoztak abban, hogy édesapám életét megmentsem”
50 milliót kért a TEK-es ezredes húga a megölt és elégetett budai milliárdos lányaitól, hogy ne akadályozza a hagyatéki eljárást - nem kapott, ezért most ki akarja semmizni őket
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat