Ma: 2024.04.02. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Erőszakos bűnügyek
Nem tudott leállni a gyöngyösi cigánybűnöző
Privátkopó 2024. 02. 09. 8:11:00

A Gyöngyösi Járási Ügyészség vádat emelt azzal a férfival szemben, aki alig egy hónap leforgása alatt több embert is kirabolt a városban. A bűnöző letartóztatásban várja a bíróság előkészítő ülését.A vád szerint a férfi 2023 nyarán, az egyik gyöngyösi vasútállomás átjárójában cigarettát kért az ott várakozó két sértettől. Egyikük adott egy szálat a vádlottnak, aki ezzel nem elégedett meg. A férfi a nála lévő tüskés, 1 méter hosszúságú, a végén inggel becsavart bottal fenyegetően lépett fel, az eszközt ütésre emelte, és további cigarettát, valamint egyéb értékeket - készpénzt és mobiltelefont - követelt a vonatra várakozóktól. A vádlott végül két doboz cigarettát és 2500 forint készpénzt szerzett meg. Ezt követően a férfi hagyta az érkező vonathoz távozni a sértetteket.

A másik alkalommal - kevesebb, mint egy hónappal később - a vádlott hajnalban, a másik gyöngyösi vasútállomáson odament a padon ülő sértetthez, és nőt ajánlott neki 3000 forintért, amit a férfi visszautasított. A vádlott azonban ebbe nem nyugodott bele, később visszament a sértetthez, és már minden indok nélkül pénz és telefont követelt tőle. Mivel a férfi ezzel sem ért célt, újra megkörnyékezte a sértettet, de ekkor már őt erőszakkal a nyakánál fogva a földre rántotta, és ott húzni kezdte. A megtámadott személy az erőszak hatására átadta a rabló részére a nála lévő 600 forintot.

A járási ügyészség a különös és többszörös visszaeső férfit kétrendbeli felfegyverkezve elkövetett rablás bűntettével és egy alapeseti rablás bűntettével vádolja. 

A rabló letartóztatásban várja a bíróság előkészítő ülését.

A Gyöngyösi Járási Ügyészség a most benyújtott vádiratában mértékes indítványt tett arra az esetre, ha a vádlott beismeri a bűnösségét és lemond a tárgyaláshoz való jogáról. Az ügyészség tizenegy év szabadságvesztés és - a maximálisan kiszabható - tíz év közügyektől eltiltás kiszabását indítványozta.

További friss információk
Féltékenységből verte, megalázta feleségét
Élettársát akarta megölni - életveszélyesen megsebesítette a nőt
A pultosnő megverte a vendéget
Kilökte az ablakon a volt élettársát
Halálra szúrta korábbi élettársát az italozó életmódot folytató 35 éves nő
 
Top cikkek
Brutális cigánybűnöző bandája hálózta be az alkoholista, pszichiátriai problémákkal küzdő milliárdos üzletembert
Ideiglenes gondnok a később halálra égett milliárdos lányainak: „nem találkozhatnak az apukájukkal a politika miatt”
Egy budai milliárdos furcsa halála: „Makai Zsolt emberei hangoztatták egy társaságban, hogy nincs mitől tartaniuk, mert velük vannak a XII. kerületi rendőrök és néhány fideszes politikus”
A tűzhalált halt milliárdos lánya: „a XII. kerületi rendőrök nemhogy nem segítettek, hanem kifejezetten akadályoztak abban, hogy édesapám életét megmentsem”
50 milliót kért a TEK-es ezredes húga a megölt és elégetett budai milliárdos lányaitól, hogy ne akadályozza a hagyatéki eljárást - nem kapott, ezért most ki akarja semmizni őket
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat