Ma: 2023.09.21. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Hírmix
„Három csapás”: életfogytig tartó szabadságvesztésre ítélték az ollóval támadó köszörűst
Privátkopó 2023. 05. 25. 7:02:00

A Győri Fellebbviteli Főügyészség az elsőfokú ítélet helybenhagyását indítványozta abban a bűnügyben, amelyben egy férfi ollóval támadta meg áldozatát. A bíróság döntése alapján az erőszakos többszörös visszaeső a fegyházbüntetésből legkorábban 25 év múlva bocsátható feltételes szabadságra.Az ítélet szerint a férfi azért érkezett Győrbe, hogy kések, ollók köszörülésével pénzt keressen. Az egyik lakóházba nem engedték be, ezért a bejárati ajtót berúgva ment be oda. Egy idősebb lakó felszólította a távozásra, és testével elzárta a lépcsőfeljáró felé vezető utat. A férfi azonban nem hátrált és dulakodás alakult ki közöttük. Ennek során a támadó megfenyegette, többször megütötte, valamint egy 8 cm pengehosszúságú ollóval megszúrta a lakót. A családtagok a dulakodás zaját meghallották, a helyszínre siettek, sikoltozni kezdtek, mire a támadó elmenekült.

A bántalmazás következtében az áldozat mellkasát két szúrás érte, melyek vetületében életfontosságú szervek voltak. Ezek sérülése életveszélyes állapotot eredményezhet, ami időben érkező orvosi segítség nélkül halálhoz vezethet. A sérülések tényleges gyógytartama 8 napon belüli volt, a súlyosabb következmény csak a szerencsének és a megtámadott eredményes védekezésének volt köszönhető.

A Győri Törvényszék a férfit emberölés bűntettének kísérlete miatt életfogytig tartó szabadságvesztésre, 10 év közügyektől eltiltásra ítélte. Megállapította, hogy a fegyházbüntetésből legkorábban 25 év múlva bocsátható feltételes szabadságra.

A terhelt cselekménye személy elleni erőszakos bűncselekménynek minősül. Mivel ilyen jellegű bűncselekmény miatt 2018 novemberében és 2020 szeptemberében is már elítélték, a törvény értelmében erőszakos többszörös visszaeső. Emiatt ezen újabb súlyos bűncselekményért kötelező életfogytig tartó szabadságvesztés kiszabása vele szemben.

Az ítélet ellen a férfi és a védője elsődlegesen felmentés, másodlagosan enyhítés érdekében fellebbeztek.

A fellebbviteli főügyészség a kiszabott büntetést törvényesnek tartja.

Az eljárás másodfokon a Győri Ítélőtábla előtt folytatódik.

További friss információk
Meg akarta fojtani a nővérét
Eltérő kultúra: cigány testvérpár őrjöngött az iskolában
Empátia: huszonháromezer forintot rabolt a fiatalkorú cigány, egy ezrest visszaadott áldozatának
Szamurájkarddal, késsel és gumilövedékes fegyverrel akarták az adósságot behajtani
15 év fegyházbüntetésre ítélték a cigánynőt, aki kivégezte újszülöttjét
 
Top cikkek
Brutális cigánybűnöző bandája hálózta be az alkoholista, pszichiátriai problémákkal küzdő milliárdos üzletembert
Ideiglenes gondnok a később halálra égett milliárdos lányainak: „nem találkozhatnak az apukájukkal a politika miatt”
Egy budai milliárdos furcsa halála: „Makai Zsolt emberei hangoztatták egy társaságban, hogy nincs mitől tartaniuk, mert velük vannak a XII. kerületi rendőrök és néhány fideszes politikus”
A tűzhalált halt milliárdos lánya: „a XII. kerületi rendőrök nemhogy nem segítettek, hanem kifejezetten akadályoztak abban, hogy édesapám életét megmentsem”
50 milliót kért a TEK-es ezredes húga a megölt és elégetett budai milliárdos lányaitól, hogy ne akadályozza a hagyatéki eljárást - nem kapott, ezért most ki akarja semmizni őket
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat