Ma: 2022.05.10. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Hírmix
Prostitúcióra kényszerítettek nőket az emberkereskedők
Privatkopo.info 2022. 05. 10. 6:10:00

A Baranya Megyei Főügyészség emberkereskedelem és kényszermunka bűntette miatt emelt vádat két férfival szemben, akik közül az egyik a másiktól egy nőt vásárolt azért, hogy külföldön prostituáltként dolgoztassa.A vádirat szerint az egyik férfi 2017. évtől kezdődően a vele érzelmi kapcsolatba kerülő nőket rávette arra - ha szükséges volt, akkor erőszakkal vagy fenyegetéssel -, hogy prostituáltként pénzt keressenek neki. Az egyik sértettel középiskolában osztálytársak voltak. Szerelmi kapcsolat alakult ki közöttük, majd miután az iskolát elvégezték 2017-ben, a lány a vádlotthoz költözött.

Ezután a férfi közölte a barátnőjével, hogy prostitúciós tevékenység végzésével kell gondoskodnia a megélhetésükről. A sértett kezdetben tiltakozott ez ellen, a vádlott azonban megfenyegette, megverte őt. A barátnő a bántalmazás hatására beleegyezett abba, hogy szexuális tevékenységet folytasson külföldön. Ezt követően a barátnő 2021 júniusáig - többek között Svájcban - prostituáltként dolgozott, az ott keresett pénzt a férfinak adta. A  nőt többször tiltakozott a „munkája” miatt, azonban olyankor a férfi megverte, így a lány nem mert ellenkezni. A négy év alatt a férfi közel 4 millió forint jövedelemre tett szert a sértett szexuális tevékenységéből.

A vádlott 2018-ban egy közösségi felületen került kapcsolatba egy másik nővel, aki szerelmes lett a férfiba. Egy idő után összeköltöztek, majd miután a pénzük elfogyott, a férfi felszólította ezt a barátnőjét is, hogy külföldre kell mennie prostituáltnak. A sértett erre nem volt hajlandó, ezért a vádlott őt is bántalmazta. A férfi az együttélésük alatt többször próbálta rábírni a sértettet a külföldi munkára, azonban a nő minden alkalommal nemet mondott, majd a kapcsolatuk megszakadt a vádlott erőszakos magatartása miatt.

2021 márciusában a férfi Dombóváron 150 000 forintért megvásárolt egy kábítószer hatása alatt álló nőt a másik elkövetőtől azért, hogy őt Olaszországban prostituáltként dolgoztassa. A megvásárolt sértettet a férfi a lakására vitte, ahol fogva tartotta, fenyegette, majd a sértettnek azt mondta, hogy csak akkor engedi el, ha az érte adott pénzt kifizeti. Mivel a nő nem volt hajlandó prostituáltként dolgozni és a vételárat sem fizette vissza, végül a férfi a sértettet elengedte.

A vádlottak többek között a szexuális cselekmény végzése érdekében, fenyegetéssel kényszerítve, a sértett sanyargatásával elkövetett emberkereskedelem és kényszermunka bűntettét valósították meg, mely bűncselekmény büntetési tétele 5-15 évig terjedő szabadságvesztés.

A vádlottak letartóztatásban vannak.

(Fotó: illusztráció)

További friss információk
Ollóval próbált ölni
Megint lincselni akartak az ember alatti lények, ezúttal Debrecenben
Csak a szokásos: megint rablás lett a vége a „nikotinhiánynak”
Élettársa torkához kést szegezve akarta lelövetni magát a rendőrökkel
„Kapcsolattartás”: megölte kisgyermekét egy „apa” Hetesen, majd magával is végzett
 
Top cikkek
Brutális cigánybűnöző bandája hálózta be az alkoholista, pszichiátriai problémákkal küzdő milliárdos üzletembert
Ideiglenes gondnok a később halálra égett milliárdos lányainak: „nem találkozhatnak az apukájukkal a politika miatt”
Egy budai milliárdos furcsa halála: „Makai Zsolt emberei hangoztatták egy társaságban, hogy nincs mitől tartaniuk, mert velük vannak a XII. kerületi rendőrök és néhány fideszes politikus”
A tűzhalált halt milliárdos lánya: „a XII. kerületi rendőrök nemhogy nem segítettek, hanem kifejezetten akadályoztak abban, hogy édesapám életét megmentsem”
50 milliót kért a TEK-es ezredes húga a megölt és elégetett budai milliárdos lányaitól, hogy ne akadályozza a hagyatéki eljárást - nem kapott, ezért most ki akarja semmizni őket
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat