Ma: 2023.05.29. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Hírmix
Fulladás: rálépett válófélben lévő felesége torkára, súlyosabb büntetés kiszabását indítványozta a fellebbviteli főügyészség
Privátkopó 2023. 03. 10. 7:13:00

A Szegedi Fellebbviteli Főügyészség másodfokú ügyészségként a feleségét megfojtó férfi ügyében emberölés bűntette megállapítását és a büntetés súlyosítását indítványozta.Első fokon a Szegedi Törvényszék járt el bíróságként a Csongrád-Csanád Vármegyei Főügyészség vádirata alapján. Az elsőfokú ítélet szerint 2021 áprilisában, egy szegedi apartmanban találkozott a válófélben lévő házaspár, ahol a nő - ismeretlen okból - fémcsövekkel támadott férjére. A férfi fizikai erőfölényét kihasználva a csöveket feleségétől elvette és az egyik fémeszközzel a nőt testszerte ütlegelni kezdte, majd miután a sértett a nagyszámú ütés hatására a földre került, a nyakára lépett. A vádlott a sértett csővel történő ütlegelését és döfködését eközben is folytatta. A sértett a a nyakára taposás következtében megfulladt.

A Szegedi Törvényszék a vádlottat erős felindulásban elkövetett emberölés bűntette miatt 6 év börtönbüntetésre és ezzel azonos tartamú közügyektől eltiltásra ítélte.

Az elsőfokú ítélet ellen fellebbezést jelentett be az ügyészség a vádlott terhére, emberölés bűntettének megállapítása, a kiszabott szabadságvesztés súlyosítása és a vádlott feltételes szabadságból történő kizárása érdekében. A vádlott enyhítés, a vádlott védője elsődlegesen felmentés, másodlagosan a büntetés enyhítése céljával fellebbezett az ítélet ellen.

A Szegedi Fellebbviteli Főügyészség - fenntartva az elsőfokú ügyészség fellebbezését - kifejtette, hogy az elsőfokú bíróság tévesen minősítette enyhébben a vádlott cselekményét, annak helyes minősítése emberölés bűntette, amelyre tekintettel indokolt a kiszabott szabadságvesztés és közügyektől eltiltás lényeges súlyosítása, továbbá a vádlott feltételes szabadság kedvezményéből történő kizárása.

Az ügyben másodfokon a Szegedi Ítélőtábla dönt.

További friss információk
Szexuálisan bántalmazta az idősotthon lakóit
Késsel akarta nyakon szúrni nagyanyja férjét
„Három csapás”: életfogytig tartó szabadságvesztésre ítélték az ollóval támadó köszörűst
Jogerős: csupán öt év börtönt kapott a győri diák, aki óra közben késelte meg tanárát
Már megint a legendás cigány „gyerekszeretet”: 16 év fegyházbüntetésre ítélték a nőt, aki megfojtotta újszülött kisfiát
 
Top cikkek
Brutális cigánybűnöző bandája hálózta be az alkoholista, pszichiátriai problémákkal küzdő milliárdos üzletembert
Ideiglenes gondnok a később halálra égett milliárdos lányainak: „nem találkozhatnak az apukájukkal a politika miatt”
Egy budai milliárdos furcsa halála: „Makai Zsolt emberei hangoztatták egy társaságban, hogy nincs mitől tartaniuk, mert velük vannak a XII. kerületi rendőrök és néhány fideszes politikus”
A tűzhalált halt milliárdos lánya: „a XII. kerületi rendőrök nemhogy nem segítettek, hanem kifejezetten akadályoztak abban, hogy édesapám életét megmentsem”
50 milliót kért a TEK-es ezredes húga a megölt és elégetett budai milliárdos lányaitól, hogy ne akadályozza a hagyatéki eljárást - nem kapott, ezért most ki akarja semmizni őket
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat