Ma: 2024.06.11. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Hírmix
Súlyosabb büntetés kiszabását kezdeményezi a főügyészség Gyárfás Tamással és Portik Tamással szemben
Privátkopó 2024. 05. 13. 8:38:00

A Fővárosi Fellebbviteli Főügyészség súlyosabb büntetés kiszabását indítványozta mindkét elkövetővel szemben. Az ügyészség Gyárfás Tamás esetében hosszabb idejű szabadságvesztés kiszabását, míg társánál a feltételes szabadságra bocsátás későbbi időpontban történő megállapítását indítványozta.Az ítélet  szerint Gyárfás Tamásnak elmérgesedett a viszonya a konkurens médiavállalkozó - Fenyő János - sértettel, ezért elhatározta, hogy megöleti. Ennek érdekében megállapodott Portik Tamással, akinek a felbujtására egy szlovák állampolgárságú férfi Budapesten, 1998. február 11-én a gépkocsijában várakozó sértettet lelőtte.

A Fővárosi Törvényszék Gyárfás Tamást bűnösnek mondta ki bűnsegédként, míg a többszörösen büntetett Portik Tamást felbujtóként, előre kitervelten elkövetett emberölés bűntettében. A bíróság a médiavállalkozót 7 év szabadságvesztésre, társát életfogytig tartó fegyházbüntetésre ítélte azzal, hogy 20 év elteltével bocsátható feltételes szabadságra.

Az ítélet ellen az ügyész - Gyárfás Tamás felbujtói minőségének megállapításáért, továbbá mindkét terhelttel szemben a büntetések súlyosításáért - fellebbezett. Gyárfás Tamás esetében hosszabb idejű szabadságvesztés kiszabását, míg társánál a feltételes szabadságra bocsátás későbbi időpontban történő megállapítását indítványozta.

Gyárfás Tamás és védője felmentésért, míg Portik Tamás és védője felmentésért, illetve a büntetés enyhítéséért fellebbeztek.

Az elsőfokú ítélet kihirdetése után a törvényszék elutasította az ügyészség Gyárfás Tamás letartóztatására irányuló indítványát.

A Fővárosi Fellebbviteli Főügyészség a Fővárosi Ítélőtáblához benyújtott indítványával az ügyészi fellebbezést mindkét elkövetőnél fenntartotta, egyben indítványozta Gyárfás Tamás letartóztatásának elrendelését az ítélőtábla ügydöntő határozatának kihirdetéséig.

További friss információk
Mellkason szúrta az élettársát, de szerencsére azonnal megbánta
Megverték és kirabolták a szemtanút
Csak „szépen kérte” a pénzt
Bűnügyi felügyelet alá helyezték Gyárfás Tamást
Molesztálta a felesége unokáját a „papa” - súlyosításért fellebbezett az ügyészség
 
Top cikkek
Brutális cigánybűnöző bandája hálózta be az alkoholista, pszichiátriai problémákkal küzdő milliárdos üzletembert
Ideiglenes gondnok a később halálra égett milliárdos lányainak: „nem találkozhatnak az apukájukkal a politika miatt”
Egy budai milliárdos furcsa halála: „Makai Zsolt emberei hangoztatták egy társaságban, hogy nincs mitől tartaniuk, mert velük vannak a XII. kerületi rendőrök és néhány fideszes politikus”
A tűzhalált halt milliárdos lánya: „a XII. kerületi rendőrök nemhogy nem segítettek, hanem kifejezetten akadályoztak abban, hogy édesapám életét megmentsem”
50 milliót kért a TEK-es ezredes húga a megölt és elégetett budai milliárdos lányaitól, hogy ne akadályozza a hagyatéki eljárást - nem kapott, ezért most ki akarja semmizni őket
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat