Ma: 2024.05.15. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Erőszakos bűnügyek
Emberölési kísérlet macskaeledelért és tojásért
Privátkopó 2024. 04. 15. 9:12:00

A Győr-Moson-Sopron Vármegyei Főügyészség vádat emelt egy férfival szemben, aki egy liter tejért, 10 db. tojásért és 15 db. aszpikos macskaeledelért egy sodrófával olyan kitartóan bántalmazott egy idős embert, hogy a sértett életveszélyes sérüléseket szenvedett.A vádirati szerint a férfi 2022 nyarán, egy Győr-Moson-Sopron megyei faluban ismerőse, egy 87 éves férfi családi házának kamrájába bement, míg az idős férfi a kertben dolgozott. Az elkövető összekészített 15 tasak macskaeledelt, 10 tojást és egy liter tejet lopási szándékkal. A sértett észlelte az elkövető jelenlétét, odament hozzá, és az összekészített tárgyaknak a helyére, a kamrába való visszatételére szólította fel. Ezt a sértett ellenőrizte, majd visszament az udvarra.

A vádlott azért, hogy a kiszemelt tárgyakat mégis elvegye, a kamrában magához vett egy sodrófát, azzal a nagyothalló sértett után ment, és a neki hátat fordító áldozatot a fején megütötte. A sértett az ütéstől a földre került, segítségért kiabált, de az elkövető a fején tovább ütlegelte. A kiabálásra egy utcában lakó hölgy figyelt fel, átment a sértetthez, és látva a bántalmazást, azonnal annak abbahagyására szólította fel az elkövetőt, aki erre nemet mondott. A nő hazafutott és értesítette a rendőrséget, majd az elkövetőt elfogták.

A bántalmazás következtében - amely alkalmas volt az élet kioltására - a sértettnél számos sérülés keletkezett, amelyek egy része életveszélyes volt. A sértett a kórházi kezelését követően soha többé nem tudta önmagát ellátni, négy hónappal később pedig sorsszerű megbetegedéseivel összefüggésben - amelyeket a bántalmazás sérülései súlyosbítottak - elhunyt.

A főügyészség a jelenleg más ügyben jogerős szabadságvesztés büntetését töltő elkövetőt nyereségvágyból, a bűncselekmény elhárítására idős koránál, fogyatékosságánál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett emberölés bűntettének kísérletével vádolja.

Az ügyészség mértékes indítványa a bűncselekmény beismerése esetére: 14 év fegyházbüntetés.

További friss információk
Rabolt pénzből fizette vissza az elsikkasztott százezreket a dohánybolti eladó
Súlyosabb büntetés kiszabását kezdeményezi a főügyészség Gyárfás Tamással és Portik Tamással szemben
Iskolás gyereket rabolt ki egy cigány
Romantikus pillanatok előzték meg a miskolci gyilkosságot: gesztikulálva megbeszélték, hogy közösülni fognak
Félholtra vert egy kiskorú lányt a cigány, mert nem lett prostituált
 
Top cikkek
Brutális cigánybűnöző bandája hálózta be az alkoholista, pszichiátriai problémákkal küzdő milliárdos üzletembert
Ideiglenes gondnok a később halálra égett milliárdos lányainak: „nem találkozhatnak az apukájukkal a politika miatt”
Egy budai milliárdos furcsa halála: „Makai Zsolt emberei hangoztatták egy társaságban, hogy nincs mitől tartaniuk, mert velük vannak a XII. kerületi rendőrök és néhány fideszes politikus”
A tűzhalált halt milliárdos lánya: „a XII. kerületi rendőrök nemhogy nem segítettek, hanem kifejezetten akadályoztak abban, hogy édesapám életét megmentsem”
50 milliót kért a TEK-es ezredes húga a megölt és elégetett budai milliárdos lányaitól, hogy ne akadályozza a hagyatéki eljárást - nem kapott, ezért most ki akarja semmizni őket
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat