Ma: 2023.02.22. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Hírmix
Letartóztatták az időskorú áldozatát súlyosan bántalmazó újbudai cigányt
Privátkopó 2023. 01. 18. 7:28:00

A Budapesti XI. és XXII. Kerületi Ügyészség indítványa alapján a bíróság letartóztatta azt a 20 éves férfit, aki a megalapozott gyanú szerint otthonában támadt rá egy időskorú nőre, akinek eltörte az arccsontját, majd kiszakította a fülbevalóit és a nyakláncait. Néhány nappal korábban, egy társával együtt pedig egy idős férfit fosztott ki.A rendelkezésre álló adatok alapján a fiatal férfi 2023. január 10-én, délután, azzal az ürüggyel kopogott be egy Budapest XI. kerületi társasházban lakó 70 éves, meggyengült egészségi állapotban lévő nőhöz, hogy egy kiló kenyeret kér. Amikor a sértett elutasította a kérést, a gyanúsított rátámadt, ököllel kétszer megütötte a sértettet, akinek ennek következtében eltört az arccsontja. A férfi ezután kitépte a sértett füléből az arany fülbevalóit, valamint kiszakította a nyakából az arany nyakláncait, majd elmenekült.

A nyomozó hatóság gyanúja szerint a férfi hat nappal korábban, 2023. január 4-én, délelőtt, Újbudán, egy szintén 20 éves társával együtt, egy járdán sétáló 84 éves, nehezen mozgó férfira lett figyelmes, akit követni kezdtek. A sértett mögé érve, a rablással is gyanúsított férfi egy hirtelen mozdulattal lerántotta a sértett válláról a táskáját, majd a cselekményét figyeléssel biztosító társával együtt elfutott a helyszínről.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság nyomozói a 20 éves támadót rablás, súlyos testi sértés és kifosztás bűntettének megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki gyanúsítottként, társával pedig bűnsegédként elkövetett kifosztás bűntettének megalapozott gyanúját közölték.

A Budapesti XI. és XXII. Kerületi Ügyészség az őrizetbe vett két férfi letartóztatását indítványozta, a gyanúsítottak eljárásban való jelenlétének biztosítása, valamint a bűnismétlés megakadályozása érdekében.

A kerületi ügyészség indítványa alapján a nyomozási bíró a rablással is gyanúsított férfit letartóztatta, társával szemben pedig bűnügyi felügyeletet rendelt el. A végzés a fellebbezések miatt nem végleges.

További friss információk
A dorogi vasútállomáson verekedett egy férfi
Ezúttal sem elégedett meg az ingyencigarettával a cigány
80 éves bácsit raboltak ki otthonában a fiatalkorú cigányok
Nyakon szúrással fenyegette a buszsofőrt egy borsodi „navajonki”
Korábban rabolt, zsarolt, most egy gyereket fosztott ki
 
Top cikkek
Brutális cigánybűnöző bandája hálózta be az alkoholista, pszichiátriai problémákkal küzdő milliárdos üzletembert
Ideiglenes gondnok a később halálra égett milliárdos lányainak: „nem találkozhatnak az apukájukkal a politika miatt”
Egy budai milliárdos furcsa halála: „Makai Zsolt emberei hangoztatták egy társaságban, hogy nincs mitől tartaniuk, mert velük vannak a XII. kerületi rendőrök és néhány fideszes politikus”
A tűzhalált halt milliárdos lánya: „a XII. kerületi rendőrök nemhogy nem segítettek, hanem kifejezetten akadályoztak abban, hogy édesapám életét megmentsem”
50 milliót kért a TEK-es ezredes húga a megölt és elégetett budai milliárdos lányaitól, hogy ne akadályozza a hagyatéki eljárást - nem kapott, ezért most ki akarja semmizni őket
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat