Ma: 2024.02.14. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Gazdasági bűnügyek
Vesztegetés: szigorú büntetés kiszabását kezdeményezi az ügyészség az Országos Roma Önkormányzat volt elnökével szemben
Privátkopó 2024. 01. 15. 8:39:00

A Fővárosi Fellebbviteli Főügyészség a kiszabott 4 év börtönbüntetés súlyosítását indítványozta azzal a férfival szemben, aki elnöki tisztségét vesztegetési pénzért bocsátotta áruba. Agócs János jelenleg szabadlábon védekezik. Az 54 éves Agócs Jánossal szemben a Budapesti Regionális Nyomozó Ügyészség 2023 februárjában emelt vádat 2 rendbeli vezető beosztású, hivatalos személy által elkövetett hivatali vesztegetés elfogadásának bűntette miatt. 

Az ítéleti tényállás lényege szerint Agócsot 2019-ben választották az Országos Roma Önkormányzat elnökévé. 2022. év tavaszán elhatározta, hogy tisztségéről lemondana, azonban elnöki beosztását áruba bocsátotta. Ennek során 2022. augusztus elején a nemzetiségi önkormányzat taggyűlésének egyik tagját azzal az ajánlattal kereste meg, hogy amennyiben fizet a részére 30 millió forintot, akkor ő az elnöki tisztségéről lemond és elősegíti, hogy képviselőtársát válasszák meg utódjául. A nemzetiségi képviselő a vádlott ajánlatát elutasította.

Agócs János azonban egy másik közgyűlési tagot is megkeresett és a részére is felajánlotta, hogy 30 millió forint ellenében lemond az elnöki tisztéről és segítséget nyújt abban, hogy őt válasszák új elnökké képviselőtársát. 

A vádlott ajánlatát a nemzetiségi képviselőtársa látszólag elfogadta, majd arról a nyomozó ügyészséget értesítette. A vádlottat ezt követően, 2022. augusztus 31-én, Kecskeméten elfogták, a pénz egy részének átvétele közben.

Az elkövetőt a Fővárosi Törvényszék 4 év börtönbüntetésre, 260 000 forint pénzbüntetésre és 4 év közügyektől eltiltásra ítélte.

Az elsőfokú ítélet ellen az ügyész súlyosításért, a vádlott és védője enyhítésért fellebbezett.

A Fővárosi Fellebbviteli Főügyészség az elsőfokú ítélettel kiszabott büntetés súlyosítását kezdeményezte a Fővárosi Ítélőtáblánál.

A nyomozás kezdeti szakaszában előzetes fogva tartásban volt terhelt szabadlábon védekezve várja a másodfokú eljárás befejezését.

További friss információk
Pénzmosást tártak fel a zsaruk
Kamudiplomák miatt ítélték el az ismert szexuálterapeutát
3,2 milliárd forintot mostak tisztára
Vádemelés a korrupció útján szerzett pályázati támogatások ügyében
Katonatiszt, olajmérnök, hajóskapitány, zenész… - bűnügyi őrizetben a „romantikus csalással” gyanúsított 40 éves nő
 
Top cikkek
Brutális cigánybűnöző bandája hálózta be az alkoholista, pszichiátriai problémákkal küzdő milliárdos üzletembert
Ideiglenes gondnok a később halálra égett milliárdos lányainak: „nem találkozhatnak az apukájukkal a politika miatt”
Egy budai milliárdos furcsa halála: „Makai Zsolt emberei hangoztatták egy társaságban, hogy nincs mitől tartaniuk, mert velük vannak a XII. kerületi rendőrök és néhány fideszes politikus”
A tűzhalált halt milliárdos lánya: „a XII. kerületi rendőrök nemhogy nem segítettek, hanem kifejezetten akadályoztak abban, hogy édesapám életét megmentsem”
50 milliót kért a TEK-es ezredes húga a megölt és elégetett budai milliárdos lányaitól, hogy ne akadályozza a hagyatéki eljárást - nem kapott, ezért most ki akarja semmizni őket
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat