Ma: 2021.10.10. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Gazdasági bűnügyek
28 000 forintot érő ágygarnitúrát adott el 180 000 forintért
Privatkopo.hu 2021. 09. 09. 10:26:00

A Szegedi Járási Ügyészség vádat emelt azzal a nővel szemben, aki a vád szerint tavaly ősszel csapot be egy idős sértettet és okozott neki több, mint 150 000 forintos kárt.A vádlott 2020. november 19-én megjelent a sértett háza előtt, ahová a 78 éves, súlyos betegségben szenvedő asszony éppen sétájából ért vissza. A csaló valótlanul azt állította a sértettnek, hogy nyertesként sorsolták ki őt egy nyeremény játékon, így most 250 000 forint helyett jóval jutányosabb, 180 000 forintos áron vásárolhat meg egy ágynemű-garnitúrát és egy ágymelegítőt, amelyekhez ajándékba egy további ágynemű-szett is jár.

A nő a sértett meggyőzése érdekében valótlanul állította azt is, hogy a termékek különféle betegségek kezelésére alkalmasak, immunerősítő hatásuk van, illetve hogy az ágymelegítő masszírozó funkcióval is rendelkezik.

Az idős asszonyt a vádlott még egy közeli bankfiókba is elfuvarozta, ahol a sértett a számlájáról levette és neki átadta a 180 000 forintos vételárat. A cserébe a sértettnek adott termékek azonban csupán 28 000 forintot értek.

Az elkövetőt a járási ügyészség bűncselekmény felismerésére idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett csalás bűntettével vádolja.

A vádlott bűnösségéről a Szegedi Járásbíróság fog dönteni.

További friss információk
Cégtemetőt működtettek Hajdú-Bihar megyében
Vádemelés egy 300 millió forintos korrupciós ügyben
Csalt és sikkasztott egy zalaegerszegi autókereskedő
Internetes hirdetési csalással huszonöt sértettet károsított meg egy férfi
„Fogva tartanak és le fogják vágni az ujjaim!”
 
Top cikkek
Brutális cigánybűnöző bandája hálózta be az alkoholista, pszichiátriai problémákkal küzdő milliárdos üzletembert
Váratlan fordulat! „Örökösként” jelentkezett a halálra égetett milliárdos volt „élettársa”, akiről az üzletember korábban a gyámhivatalnak azt állította, hogy rendszeresen meglopja, mérgezi - a nő testvére a TEK műveleti főosztályvezetője
Egy budai milliárdos furcsa halála: „Makai Zsolt emberei hangoztatták egy társaságban, hogy nincs mitől tartaniuk, mert velük vannak a XII. kerületi rendőrök és néhány fideszes politikus”
Ideiglenes gondnok a később halálra égett milliárdos lányainak: „nem találkozhatnak az apukájukkal a politika miatt”
A tűzhalált halt milliárdos lánya: „a XII. kerületi rendőrök nemhogy nem segítettek, hanem kifejezetten akadályoztak abban, hogy édesapám életét megmentsem”
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat