Ma: 2024.02.15. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Gazdasági bűnügyek
A korábban vele szemben intézkedő rendőr megölésére készült egy borsodi cigány
Privátkopó 2024. 01. 29. 9:11:00

A Debreceni Regionális Nyomozó Ügyészség őrizetbe vette és hivatalos személy elleni erőszak, valamint emberölés előkészületének bűntette miatt gyanúsítottként hallgatta ki a középkorú férfit. Az elkövető több ismerősének beszámolt arról, hogy a vele szemben intézkedő rendőr zászlós megölését tervezi. A rendőrök 2024. január 10-én, egy borsodi településen közlekedésrendészeti ellenőrzés keretében intézkedtek egy helyi férfival szemben. Miután a férfi pozitív eredményt produkált a légalkoholellenőrzés során, közölték, hogy előállítják a rendőrkapitányságra.

A megalapozott gyanú szerint ekkor a férfi megveréssel fenyegette meg a rendőr zászlóst, aki megbilincselte. A rendőrkapitányságra történő beszállítás közben, majd a kapitányságon az elkövető továbbra is bántalmazással fenyegette a rendőrt és a családját, kijelentette, hogy a rendőrt megöli, vagy megöleti, továbbá leköpte. 

A férfi szabadon engedését követően sem tett le a rendőrök ellen retorzióról. A következő napokban több ismerősének beszámolt arról, hogy a rendőrök bántalmazását és a rendőr zászlós megölését tervezi. Ez utóbbi szándékát részletesebben is kifejtette, közölte, hogy „29 lőszert akkor sem tud megúszni, ha rendőrautóban ül”, majd azt is, hogy „tudja, hol adnak gépkarabélyt két teli tárral”.

A férfi állította, hogy a cselekmény végrehajtására kész terve van, és az is megfogalmazódott benne, elmegy a rendőr házához és amikor hazaér fejbe lövi a kapuban,  „lesz, ami lesz, kit érdekel”. Ekkor arra is utalt, hogy cselekménye után magával is végezni fog, továbbá, ha ittas lenne, tervét már végre is hajtotta volna.

A regionális nyomozó ügyészség a Nemzeti Védelmi Szolgálat feljelentésére indult ügyben a Terrorelhárítási Központ közreműködésével elfogta a férfit, kutatást végzett a lakóhelyén - ahonnan egy engedéllyel tartott maroklőfegyver került elő -, majd gyanúsítottként hallgatta ki. A gyanúsított panaszt nem jelentett be és részbeni, a hivatalos személy elleni erőszak bűncselekményét érintő körben beismerő vallomást tett. 

Az ügyészség - mivel az elkövetővel szemben fennáll a bűnismétlés, valamint bizonyítás megnehezítésének veszélye - indítványozta a férfi letartóztatását.

További friss információk
Pénzmosást tártak fel a zsaruk
Kamudiplomák miatt ítélték el az ismert szexuálterapeutát
3,2 milliárd forintot mostak tisztára
Vádemelés a korrupció útján szerzett pályázati támogatások ügyében
Katonatiszt, olajmérnök, hajóskapitány, zenész… - bűnügyi őrizetben a „romantikus csalással” gyanúsított 40 éves nő
 
Top cikkek
Brutális cigánybűnöző bandája hálózta be az alkoholista, pszichiátriai problémákkal küzdő milliárdos üzletembert
Ideiglenes gondnok a később halálra égett milliárdos lányainak: „nem találkozhatnak az apukájukkal a politika miatt”
Egy budai milliárdos furcsa halála: „Makai Zsolt emberei hangoztatták egy társaságban, hogy nincs mitől tartaniuk, mert velük vannak a XII. kerületi rendőrök és néhány fideszes politikus”
A tűzhalált halt milliárdos lánya: „a XII. kerületi rendőrök nemhogy nem segítettek, hanem kifejezetten akadályoztak abban, hogy édesapám életét megmentsem”
50 milliót kért a TEK-es ezredes húga a megölt és elégetett budai milliárdos lányaitól, hogy ne akadályozza a hagyatéki eljárást - nem kapott, ezért most ki akarja semmizni őket
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat