Ma: 2024.04.02. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Gazdasági bűnügyek
„Amerikai tábornoknő” csalt ki 1 millió 600 ezer forintot egy 70 éves magyar bácsitól
Privátkopó 2024. 03. 06. 7:38:00

Klasszikusnak számító trükkel vertek át egy férfit. A kicsalt pénz először egy Budapesten nyitott bankszámlára került - az újbudai rendőrök két magyar és egy nigériai állampolgárral szemben fejezték be a pénzmosás bűntett miatt folytatott nyomozást.A Budapesti Rendőr-főkapitányság XI. Kerületi Rendőrkapitányság pénzmosás bűntett miatt folytatott büntetőeljárást, mert a megalapozott gyanú szerint egy budapesti férfi a lánya kérésére azért nyitott bankszámlát, hogy oda bűncselekményekből származó pénzt utaljanak át, majd adjanak tovább. A számlára összesen több mint másfél millió forint érkezett.

Maga a csalás klasszikusnak mondható: 2021. január 13-án egy 70 éves magyar férfit az interneten keresett meg egy magát amerikai tábornoknak kiadó nő. A csaló azt állította, hogy afganisztáni misszióját követően Magyarországon szeretne letelepedni, és vagyontárgyai elszállításához kért segítséget. A tévedésbe ejtett férfitól a szállítási díjhoz először 480 ezer forintot, majd a vámügyintézéshez még további 1,2 millió forintot kért.

A kicsalt összegeket egy magyarországi bankszámlára utaltatta, a pénzt a számlát nyitó M. László vette fel több részletben, majd lánya, M. Ágnes átadta egy közvetítőnek. Az ügyletek után a bankszámlát a tulajdonos meg is szüntette.

Az újbudai nyomozók 2021-ben pénzmosás bűntett miatt gyanúsítottként hallgatták ki a 82 éves M. Lászlót és a 41 éves M. Ágnest. Vallomásuk szerint egyikük sem tudta, hogy a pénz bűncselekményből származik.

A BRFK XI. kerületi rendőrei azonosították és 2022 novemberében pénzmosás bűntett miatt gyanúsítottként hallgatták ki a közvetítőként működő, 37 éves, Magyarországon élő, más bűncselekmény miatt már szabadságvesztését töltő nigériai férfit is.

A nyomozók a szükséges eljárási cselekményeket elvégezték, a keletkezett iratokat a napokban vádemelési javaslattal küldték meg az illetékes ügyészség részére.

A csalás feltehetően külföldön élő elkövetőjét egyelőre nem sikerült azonosítani.

További friss információk
Milliárdos kárt okozott a pénzmosó hálózat
Csalások végrehajtását segítő telefonközpontra csaptak le a kibernyomozók
64 éves asszony mosta a bűncselekményekből származó pénzeket
Költségvetési csalás családi összefogással: eredményes vádemelés az OLAF jelzése alapján indult büntetőügyben
Óbudai „okosság”: korrupciós bűncselekmények miatt négy személyt őrizetbe vettek
 
Top cikkek
Brutális cigánybűnöző bandája hálózta be az alkoholista, pszichiátriai problémákkal küzdő milliárdos üzletembert
Ideiglenes gondnok a később halálra égett milliárdos lányainak: „nem találkozhatnak az apukájukkal a politika miatt”
Egy budai milliárdos furcsa halála: „Makai Zsolt emberei hangoztatták egy társaságban, hogy nincs mitől tartaniuk, mert velük vannak a XII. kerületi rendőrök és néhány fideszes politikus”
A tűzhalált halt milliárdos lánya: „a XII. kerületi rendőrök nemhogy nem segítettek, hanem kifejezetten akadályoztak abban, hogy édesapám életét megmentsem”
50 milliót kért a TEK-es ezredes húga a megölt és elégetett budai milliárdos lányaitól, hogy ne akadályozza a hagyatéki eljárást - nem kapott, ezért most ki akarja semmizni őket
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat