Ma: 2024.02.15. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Gazdasági bűnügyek
Kábítószer-kereskedő anya és fiai a vádlottak padján
Privátkopó 2024. 01. 29. 9:05:00

A Bács-Kiskun Vármegyei Főügyészség jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer-kereskedelem és új pszichoaktív anyaggal visszaélés miatt vádat emelt egy kereskedő láncolat tizenöt tagjával - köztük egy anyával és két fiával - szemben, akik szervezetten, folyamatos beszerzési forrást biztosítva egymásnak, közel két éven át „zöldség”, „kóla”, „labda” álnéven kokaint, speedet, extasyt és marihuánát értékesítettek.A vád szerint a kecskeméti nő - az ügy egyik vádlottja - először fogyasztóként került kapcsolatba drogokkal, majd a munkája elvesztését követően, 2020 elejétől a saját szükségletein felül rendszeres haszonszerzésre törekedve, értékesítés céljából is szerzett be különböző típusú kábítószereket. A nő a fiain keresztül ismerte meg több bűntársát, akik kezdetben szintén saját fogyasztásra, majd idővel a barátaik részére szerezték be a nőtől a tudatmódosító szereket.

Egyikük további beszerzési forrást biztosító kereskedőkkel is megismertette. Négyen - maguk is az asszony vevői, később viszonteladói - sofőrként a szállításban segítették a kábítószerek átvétele érdekében rendszeresen Budapestre utazó anyát.

Az üzlet olykor kétirányú volt és az egyik kecskeméti vevője a kábítószerért „kristály” fantázianevű dizájner droggal fizetett a nőnek. A bűntársak titkosított, az üzenetek azonnali eltűnését biztosító alkalmazáson keresztül tartották egymással a kapcsolatot.

A nő a beszerzésekről és a továbbértésítésekről kábítószerfajtánként részletes, naprakész nyilvántartást vezetett, amelyben a tevékenység leplezése érdekében a marihuánát zöldség, a kokaint cola, az extasy tablettát labda álnéven szerepeltette. Az általa beszerzett több mint 10 kg speed por, 4.500 db extasy tabletta, valamint a marihuána és kokain hatóanyagtartalma meghaladja a különösen jelentős mennyiség alsó határának kétszeresét.  A nő a drogokat jellemzően kétszeres áron adta tovább. Közel két év alatt 44 millió forint jövedelme származott a kereskedésből.

A kábítószer-kereskedő hálózat felgöngyölítését végző Bács-Kiskun vármegyei nyomozók az NNI-vel közös, összehangolt akció eredményeként az egyik férfira az értékesítendő kábítószerek tárolására szolgáló ún. depo lakásból kilépve csaptak le. A kutatások során jelentős mennyiségű kábítószert, digitális mérlegeket, továbbá márkás karórát, műszaki cikkeket és  készpénzt foglaltak le.

Az ügyészség a bűnszövetség tagjait kábítószer-kereskedelem bűntettével, emellett nyolcukat új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntettével is vádolja és ezért velük szemben fegyházbüntetés kiszabását, valamint vagyonelkobzás elrendelését indítványozza.

Bűnösségükről a Kecskeméti Törvényszék fog dönteni.

További friss információk
Pénzmosást tártak fel a zsaruk
Kamudiplomák miatt ítélték el az ismert szexuálterapeutát
3,2 milliárd forintot mostak tisztára
Vádemelés a korrupció útján szerzett pályázati támogatások ügyében
Katonatiszt, olajmérnök, hajóskapitány, zenész… - bűnügyi őrizetben a „romantikus csalással” gyanúsított 40 éves nő
 
Top cikkek
Brutális cigánybűnöző bandája hálózta be az alkoholista, pszichiátriai problémákkal küzdő milliárdos üzletembert
Ideiglenes gondnok a később halálra égett milliárdos lányainak: „nem találkozhatnak az apukájukkal a politika miatt”
Egy budai milliárdos furcsa halála: „Makai Zsolt emberei hangoztatták egy társaságban, hogy nincs mitől tartaniuk, mert velük vannak a XII. kerületi rendőrök és néhány fideszes politikus”
A tűzhalált halt milliárdos lánya: „a XII. kerületi rendőrök nemhogy nem segítettek, hanem kifejezetten akadályoztak abban, hogy édesapám életét megmentsem”
50 milliót kért a TEK-es ezredes húga a megölt és elégetett budai milliárdos lányaitól, hogy ne akadályozza a hagyatéki eljárást - nem kapott, ezért most ki akarja semmizni őket
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat