Ma: 2024.06.16. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Gazdasági bűnügyek
Letartóztatásban a vesztegetéssel gyanúsított két ártándi határrendész
Privátkopó 2023. 09. 26. 11:20:00

A Debreceni Regionális Nyomozó Ügyészség előnyért hivatali kötelességét megszegve elkövetett hivatali vesztegetés elfogadásának bűntette miatt nyomoz, amely eljárásban két rendőrt hallgatott ki gyanúsítottként és sikeresen indítványozta letartóztatásukat.A korrupciós bűncselekmények miatt elrendelt nyomozásában a regionális nyomozó ügyészség 2023. szeptember 19-én, több helyszínen összehangolt eljárási cselekményeket folytatott. Az Ártánd Közúti Határátkelőhelyen és a Nagykereki Autópálya Határátkelőhelyen tartott bűnügyi akciót a Terrorelhárítási Központ, a Hajdú-Bihar Vármegyei Rendőr-főkapitányság, a Nemzeti Védelmi Szolgálat és a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Vagyon-visszaszerzési Hivatal munkatársaival együttműködve hajtották végre a nyomozó ügyészek.

A megalapozott gyanú lényege szerint 2022. októberében a két határrendész az ártándi határátkelőn látott el útlevélkezelői szolgálatot, amikor 23 órakor kilépésre jelentkezett egy német honosságú tehergépkocsi. A sofőr átadta a határrendésznek az iratokat, aki miután félreállította a tehergépkocsit közölte, hogy a gépjármű irataival kapcsolatban annyi hiányosságot észlelt, amiért körülbelül 4000 eurónyi bírságot kellene fizetni, majd felvetette, hogy „meg lehetne oldani 1500 euróval” is.

Az átlépésre jelentkező személyek vitatták, hogy a járművel és az átlépéssel kapcsolatban bármilyen szabálytalanság lenne, így fizetni nem akartak. Közölték, hogy csak 500 eurójuk van - amivel a határrendész megelégedett volna -, de kezdetben ezt sem akarták átadni. A határrendész többször elmondta, hogy kollégájával csak akkor engedélyezik a Romániába történő átkelést, ha fizetnek, majd intézkedés nélkül váratták őket.

Közel két óra elteltével a két személy - annak ellenére, hogy a visszatartásuknak, és a bírság kiszabásának nem volt jogalapja - átadott a határrendésznek 300 eurót és 70 000 forintot, majd miután ezt a hivatalos személy kevesellte, további 200 lejt is. A határrendészek ezután átengedték a tehergépkocsit a határon, de a meghatározott átléptetési adatokat nem rögzítették a nyilvántartásban.

Az ügyészség elrendelte a két elkövető őrizetét, gyanúsítottként hallgatta ki őket, majd sikeresen indítványozta letartóztatásukat.

A Debreceni Törvényszék Katonai Tanácsának végzése ellen a terheltek és védőik fellebbezést jelentettek be.

További friss információk
Vállalkozási szerződésnek álcázták a munkaerőkölcsönzést
Randi app-on ismerkedett, egyből pénzt csalt ki az elővigyázatlan nőtől
Meghökkentő biztosítási csalások - ezért nem éri meg trükközni!
Egymillió forinttal akarta megvesztegetni a rendőröket a román garázda - letartóztatták
Közös nemzetközi akcióban számolták fel a rendőrök az online csalásokra szakosodott bűnszervezetet
 
Top cikkek
Brutális cigánybűnöző bandája hálózta be az alkoholista, pszichiátriai problémákkal küzdő milliárdos üzletembert
Ideiglenes gondnok a később halálra égett milliárdos lányainak: „nem találkozhatnak az apukájukkal a politika miatt”
Egy budai milliárdos furcsa halála: „Makai Zsolt emberei hangoztatták egy társaságban, hogy nincs mitől tartaniuk, mert velük vannak a XII. kerületi rendőrök és néhány fideszes politikus”
A tűzhalált halt milliárdos lánya: „a XII. kerületi rendőrök nemhogy nem segítettek, hanem kifejezetten akadályoztak abban, hogy édesapám életét megmentsem”
50 milliót kért a TEK-es ezredes húga a megölt és elégetett budai milliárdos lányaitól, hogy ne akadályozza a hagyatéki eljárást - nem kapott, ezért most ki akarja semmizni őket
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat