Ma: 2023.02.22. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Gazdasági bűnügyek
Családi drogbizniszt számoltak fel az NNI nyomozói
Privátkopó 2023. 01. 16. 9:49:00

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Nemzetközi Bűnözés Elleni Főosztály VI. Bűnüldözési Osztálya kábítószer-kereskedelem bűntett gyanúja miatt folytat nyomozást B. Róbert és társai ellen.A nyomozás adatai szerint B. Róbert és testvére, B. Tibor  egy kiskunlacházi és egy fővárosi ingatlanban 2022 nyarától nagy mennyiségben termesztettek marihuánát kereskedelmi célból. Az ültetvények gondozását és kiépítését a fivérek végezték, a termesztésben munkájukat O. Mátyás és a szintén rokon B. Ferenc segítette. A kábítószer-fogyasztókat és terjesztőket B. Róbert és édesapja szolgálta ki, a marihuána értékesítéséből befolyt összeget az apa kezelte, az összegyűjtött pénzt elosztották egymás között.

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda rendőrei a KR NNI Bevetést Támogató Osztályának segítségével 2023. január 12-én, egy szervezett akció keretében fogták el a B.  család tagjait és O. Mátyást.   

Az öt helyszínen tartott kutatás során egy-egy tökéletesen kiépített  marihuána-ültetvényt találtak a nyomozók. A budapesti ingatlanban 51 tő, a kiskunlacházi házban 93 tő kannabisz növényt foglaltak le a rendőrök.  B. Tibor kiskunlacházi otthonában az ültetvények kiépítéséhez szükséges eszközöket is megtalálták: ipari szűrő berendezést, ipari ventilátort, nagy teljesítményű lámpákat és csőizzókat. A budapesti lakásból további bizonyítékok kerültek elő: a bűncselekményből származható, közel 6 és fél millió forint, több mobiltelefon és egy feltehetően marihuánával szennyezett munkáskesztyű.

A nyomozók mind az öt férfit kábítószer-kereskedelem bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki gyanúsítottként. A  B. család tagjait őrizetbe vették és előterjesztést tettek letartóztatásuk indítványozására. A bíróság az ügyészség indítványára 2023. január 14-én B. Ferenc bűnügyi felügyeletét rendelte el,  a B. család többi tagját letartóztatásba helyezte. O. Mihály szabadlábon védekezhet.

Az ültetvények felszámolásával a rendőrök 25 kilogramm, vagyis 25 ezer adag, mintegy 60 millió forint feketepiaci értékű kábítószer piacra kerülését akadályozták meg. 

További friss információk
Három orvost és két cégvezetőt tartóztattak le a gyógyászati segédeszközöket érintő bűnügyekben
Több mint 30 millió forintot csalt ki egy nő daganatos megbetegedésére hivatkozással
Magyar szálai is vannak a hatalmas méretű pénzmosásnak
700 milliós költségvetési csalás Pécsett
A pénzt elkérte, de az árut nem küldte - internetes csalót kapcsoltak le a balatonalmádi nyomozók
 
Top cikkek
Brutális cigánybűnöző bandája hálózta be az alkoholista, pszichiátriai problémákkal küzdő milliárdos üzletembert
Ideiglenes gondnok a később halálra égett milliárdos lányainak: „nem találkozhatnak az apukájukkal a politika miatt”
Egy budai milliárdos furcsa halála: „Makai Zsolt emberei hangoztatták egy társaságban, hogy nincs mitől tartaniuk, mert velük vannak a XII. kerületi rendőrök és néhány fideszes politikus”
A tűzhalált halt milliárdos lánya: „a XII. kerületi rendőrök nemhogy nem segítettek, hanem kifejezetten akadályoztak abban, hogy édesapám életét megmentsem”
50 milliót kért a TEK-es ezredes húga a megölt és elégetett budai milliárdos lányaitól, hogy ne akadályozza a hagyatéki eljárást - nem kapott, ezért most ki akarja semmizni őket
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat