Ma: 2023.02.22. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Gazdasági bűnügyek
Korrupciós bűncselekmény miatt letartóztatásban egy áldandártábornok és két társa
Privátkopó 2023. 02. 11. 6:44:00

A Központi Nyomozó Főügyészség vesztegetést állítva elkövetett befolyással üzérkedés bűntette és más bűncselekmények miatt folytat nyomozást.A büntetőeljárás adatai szerint egy Pest vármegyei 55 éves férfi valótlanul dandártábornoknak, esetenként titkosszolgálati vezetőnek, vagy adó és jogi ügyekben jártas szakembernek, illetve egyetemi oktatónak adta ki magát.

A megalapozott gyanú szerint a férfi azt állította, hogy magas beosztású ügyészeket és más hatósági vezetőket ismer, akiken keresztül, vesztegetési pénz kifizetése ellenében, különböző eljárásokban tud kedvező eredményeket elérni. A férfi hivatalos személyekre alaptalanul hivatkozva ígérte büntetőügyek befolyásolását, úgy, hogy a valóságban ilyen jellegű kapcsolatokkal nem rendelkezett és a folyamatban lévő eljárásokra semmiféle ráhatása nem volt. Az áljogász hasonló cselekmények rendszeres elkövetésére rendezkedett be és évek óta ebből tartotta fenn magát.

Volt olyan személy, akivel sikeresen hitette el a férfi, hogy kapcsolatain keresztül az ellene indult komoly tárgyi súlyú büntetőeljárásban eléri, hogy csak enyhébb, felfüggesztett szabadságvesztés büntetést kapjon, az ezért kért négy millió forintról pedig minden alap nélkül azt állította, hogy annak nagy részét a meg nem nevezett hivatalos személyeknek kell továbbítania. A férfi az átvett összeget megtartotta.

A nyomozás során az ügyészség 2023. február 7-én hat helyszínen végzett összehangolt eljárási cselekményeket közel 50 hivatalos személy, köztük a Nemzeti Védelmi Szolgálat, a Terrorelhárítási Központ és a Készenléti Rendőrség állományának részvételével.

Az ügyben eddig öt gyanúsított kihallgatása történt meg, az ügyészség eredményesen indítványozta három személy letartóztatásának elrendelését. Az eljárás további gyanúsítottjai az 55 éves férfi bűncselekményeinek elkövetését segítették.

További friss információk
Három orvost és két cégvezetőt tartóztattak le a gyógyászati segédeszközöket érintő bűnügyekben
Több mint 30 millió forintot csalt ki egy nő daganatos megbetegedésére hivatkozással
Magyar szálai is vannak a hatalmas méretű pénzmosásnak
700 milliós költségvetési csalás Pécsett
A pénzt elkérte, de az árut nem küldte - internetes csalót kapcsoltak le a balatonalmádi nyomozók
 
Top cikkek
Brutális cigánybűnöző bandája hálózta be az alkoholista, pszichiátriai problémákkal küzdő milliárdos üzletembert
Ideiglenes gondnok a később halálra égett milliárdos lányainak: „nem találkozhatnak az apukájukkal a politika miatt”
Egy budai milliárdos furcsa halála: „Makai Zsolt emberei hangoztatták egy társaságban, hogy nincs mitől tartaniuk, mert velük vannak a XII. kerületi rendőrök és néhány fideszes politikus”
A tűzhalált halt milliárdos lánya: „a XII. kerületi rendőrök nemhogy nem segítettek, hanem kifejezetten akadályoztak abban, hogy édesapám életét megmentsem”
50 milliót kért a TEK-es ezredes húga a megölt és elégetett budai milliárdos lányaitól, hogy ne akadályozza a hagyatéki eljárást - nem kapott, ezért most ki akarja semmizni őket
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat