Ma: 2024.07.12. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Gazdasági bűnügyek
Több tízmilliós vagyont akart kicsalni a nő a beteg sértettől
Privátkopó 2023. 09. 22. 10:43:00

A Dabasi Járási Ügyészség vádat emelt egy nő ellen, aki egy beteg embertől akarta kicsalni a teljes vagyonát.A vádirat szerint a nő 2020 szeptemberében ismerkedett meg egy budapesti büfénél az akkor már erős szellemi hanyatlásban szenvedő sértett férfival, akinek nagyon hamar a bizalmába férkőzött. Az elkövető hamar kiderítette, hogy az elhanyagolt külsejű sértett jelentős vagyonnal, így egy több mint nyolcvanmillió forintot érő budapesti lakás tulajdonának felével rendelkezik. Ezen túl készpénz megtakarítása és rendszeres nyugellátása is volt.

Visszaélve a sértett szellemi állapotával a nő már 2020. szeptember 28-án, Gyálon, aláíratott vele egy eltartási szerződést, amely szerint tízmillió forint és havi életjáradék fejében a sértett átruházza a nőre a budapesti lakásrészének tulajdonjogát. Természetesen a nő nem fizette ki a pénzt, de a szerződést már pár napon belül benyújtotta a földhivatalba az ingatlan tulajdonjogának megszerzése érdekében.

A sértett testvére a földhivatal tájékoztatása nyomán tudomást szerzett arról, hogy az elkövető tulajdonjog bejegyzés iránti kérelmet nyújtott be. Azután azonnal polgári peres- és büntetőeljárást is kezdeményezett, így a nő tulajdonjogának bejegyzését felfüggesztették.

Dabasi Járási Ügyészség az ügyben a bűncselekmény felismerésére fogyatékosságánál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett csalás bűntette miatt emelt vádat.

További friss információk
Csalás és pénzmosás: strómanok rendőrkézen
Szemetesben landolt a mosott pénz
Így néz ki Magyarországon egy - papíron - 20 millió forintért felújított sportpálya
6,5 millió forintot húzott le a szerelemre vágyó nőtől a hamis profillal vadászó szélhámos
Munkáltatójától sikkasztott a hitelközvetítő
 
Top cikkek
Brutális cigánybűnöző bandája hálózta be az alkoholista, pszichiátriai problémákkal küzdő milliárdos üzletembert
Ideiglenes gondnok a később halálra égett milliárdos lányainak: „nem találkozhatnak az apukájukkal a politika miatt”
Egy budai milliárdos furcsa halála: „Makai Zsolt emberei hangoztatták egy társaságban, hogy nincs mitől tartaniuk, mert velük vannak a XII. kerületi rendőrök és néhány fideszes politikus”
A tűzhalált halt milliárdos lánya: „a XII. kerületi rendőrök nemhogy nem segítettek, hanem kifejezetten akadályoztak abban, hogy édesapám életét megmentsem”
50 milliót kért a TEK-es ezredes húga a megölt és elégetett budai milliárdos lányaitól, hogy ne akadályozza a hagyatéki eljárást - nem kapott, ezért most ki akarja semmizni őket
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat