Ma: 2024.02.15. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Gazdasági bűnügyek
Vádemelés egy nemzetközi korrupciós ügyben - Bocsánczy pénzért árult tiszteletbeli konzuli pozíciókat
Privátkopó 2024. 01. 29. 16:04:00

A Központi Nyomozó Főügyészség külföldi hivatalos személlyel kapcsolatban - részben  vesztegetést állítva - üzletszerűen elkövetett befolyással üzérkedés bűntette miatt emelt vádat egy férfi ellen a Fővárosi Törvényszéken.A vádirat lényege szerint egy magyar férfi, Bocsánczy János 2016 és 2021 között összesen öt külföldi személynek anyagi ellenszolgáltatásért cserébe azt ígérte, hogy afrikai és óceániai országok tisztviselőinek segítségével - esetenként nekik pénzt juttatva - elintézi, hogy ezen országok vonatkozásában tiszteletbeli konzuli és különleges megbízotti pozíciót kapjanak. A férfi közbenjárásának eredményeként két külföldi állampolgár megkapta a kívánt pozíciót.

A vádlott ezen „ügyintézésekért” cserébe összesen 214 ezer euróval gazdagodott.

A férfi ezen időszakban maga is az egyik afrikai ország tiszteletbeli konzulja volt, majd egy másik állam ENSZ bécsi nagykövete, továbbá egy bécsi székhelyű nemzetközi szervezet igazgatótanácsának tagja, ahol ugyancsak ezen államok egyikét képviselte.

A nyomozó főügyészség - a Nemzeti Védelmi Szolgálat feljelentésére indult ügyben - gyanúsítotti kihallgatása után sikerrel indítványozta a Bocsánczy János letartóztatásának elrendelését, amely közel 10 hónapig volt hatályban, azóta az elkövető bűnügyi felügyeletben van.

Vádiratában az ügyészség arra tett indítványt, hogy a bíróság ítélje a férfit végrehajtandó szabadságvesztés büntetésre és pénzbüntetésre, valamint rendeljen el vele szemben közel 70 millió forint erejéig vagyonelkobzást.

További friss információk
Pénzmosást tártak fel a zsaruk
Kamudiplomák miatt ítélték el az ismert szexuálterapeutát
3,2 milliárd forintot mostak tisztára
Vádemelés a korrupció útján szerzett pályázati támogatások ügyében
Katonatiszt, olajmérnök, hajóskapitány, zenész… - bűnügyi őrizetben a „romantikus csalással” gyanúsított 40 éves nő
 
Top cikkek
Brutális cigánybűnöző bandája hálózta be az alkoholista, pszichiátriai problémákkal küzdő milliárdos üzletembert
Ideiglenes gondnok a később halálra égett milliárdos lányainak: „nem találkozhatnak az apukájukkal a politika miatt”
Egy budai milliárdos furcsa halála: „Makai Zsolt emberei hangoztatták egy társaságban, hogy nincs mitől tartaniuk, mert velük vannak a XII. kerületi rendőrök és néhány fideszes politikus”
A tűzhalált halt milliárdos lánya: „a XII. kerületi rendőrök nemhogy nem segítettek, hanem kifejezetten akadályoztak abban, hogy édesapám életét megmentsem”
50 milliót kért a TEK-es ezredes húga a megölt és elégetett budai milliárdos lányaitól, hogy ne akadályozza a hagyatéki eljárást - nem kapott, ezért most ki akarja semmizni őket
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat