Ma: 2024.05.29.
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info


 
Vissza a főoldalra
Nyolc év börtönbüntetésre ítélték a brókerbotrányos Jolikát
Privátkopó 2023. 06. 14. 6:46:00

Kedden ítéletet hirdetett a Budapest Környéki Törvényszék a Hungária Értékpapír Zrt. hét évvel ezelőtti sikkasztási ügyében. A ceglédi cég tulajdonosai, Kecskés Lászlóné Jolika és Seres István több ezer ügyfelet érintő pilótajátékot építettek fel rendszeres sikkasztás és okirat-hamisítás mellett, állami szereplőkből is sokmilliárdot csaltak ki.A Hungária fedezet nélküli bocsátott ki vállalati kötvényeket 2012 és 2014 között, aminek céljaként ingatlankereskedelmet és különböző gazdasági tevékenységek finanszírozását jelölték meg, de valójában semmilyen gazdasági tevékenységet nem folytattak. A bírósági közlemény szerint a vádlottak több milliárd forintos kárt okoztak legalább 350 ügyfélnek, köztük több Pest megyei településnek.

Seres és Jolika kormányzati és önkormányzati megbízásokat is szállított a ceglédi irodának, egy állami cégtől, az alsónémedi, a fóti és a szászhalombattai önkormányzattól is. A BudaCash és a Questor botrányával körülbelül egyidőben derült ki, hogy ennél a cégnél is nagy bajok vannak. A földművelésügyi minisztérium körül több cég is tartotta a pénzét a Hungáriánál.

Seres, aki a cégcsoport vezetője és felerészben tulajdonosa volt - az elsőrendű vádlott - korábban azt mondta, ő nem tudott semmiről, csak aláírta, amit „a szakemberek elé tettek". Elsősorban a stratégiaépítéssel foglalkozott, a részleteket ráhagyta beosztottjaira. Arra kérdésre, hogy akkor miért nem szerepel az aláírása a szerződéseken, azt mondta, azért, mert a cégcsoportban a hierarchia így épült fel, és munkatársai tájékoztatása alapján úgy gondolta, hogy rendben mennek a dolgok.

Őt a bíróság hét év börtönbüntetésre, egymillió forint pénzbüntetésre és hét év közügyektől eltiltásra ítélte. A vállalkozás másik tulajdonosát, Jolikát nyolc év börtönre, 500 ezer forint pénzbüntetésre ítélték, és nyolc évre eltiltották a közügyek gyakorlásától.

A vádlottak padján ült még az egykori iroda- és fiókvezető, egy pénztáros, és az operatív igazgató az édesanyjával együtt - aki ügynöki megbízási szerződést kötött a céggel.

További friss információk
Kész átverés: 2 milliót fizetett azért, hogy dolgozhasson
Azt ígérte megtisztítja a rontástól az ékszereket, de inkább zálogba adta azokat a cigányasszony
Megbukott a számlagyár: 63 vádlott, 1,7 milliárd forint vagyoni hátrány
Mesekönyvekkel csalt
A 2 milliárd forintot is meghaladja a bűnszervezet által a költségvetésnek okozott vagyoni hátrány
 
Top cikkek
Brutális cigánybűnöző bandája hálózta be az alkoholista, pszichiátriai problémákkal küzdő milliárdos üzletembert
Ideiglenes gondnok a később halálra égett milliárdos lányainak: „nem találkozhatnak az apukájukkal a politika miatt”
Egy budai milliárdos furcsa halála: „Makai Zsolt emberei hangoztatták egy társaságban, hogy nincs mitől tartaniuk, mert velük vannak a XII. kerületi rendőrök és néhány fideszes politikus”
A tűzhalált halt milliárdos lánya: „a XII. kerületi rendőrök nemhogy nem segítettek, hanem kifejezetten akadályoztak abban, hogy édesapám életét megmentsem”
50 milliót kért a TEK-es ezredes húga a megölt és elégetett budai milliárdos lányaitól, hogy ne akadályozza a hagyatéki eljárást - nem kapott, ezért most ki akarja semmizni őket
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat