Ma: 2024.06.13. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Gazdasági bűnügyek
Kifosztotta az eszméletlen cukorbeteget
Privátkopó 2024. 05. 13. 13:58:00

A Balassagyarmati Járási Ügyészség vádat emelt egy 56 éves salgótarjáni férfi ellen, aki a rosszulléte miatt magatehetetlen sértettől elvette az értékeit és használta a bankkártyáját.A vádirat szerint a 66 éves sértett 2023. július 16-én, egy salgótarjáni bankfióknál szeretett volna pénzt felvenni, azonban az automata műszaki okokból nem működött. A férfi visszatette a bankkártyáját a pénztárcájába, amikor cukorbetegsége folytán rosszul lett és eszméletét vesztette, eközben a tárcáját maga mellé ejtette.

A vádlott ezt meglátva a táskájába tette a pénztárcát, majd abból magához vett 13 200 forint készpénzt és a sértett bankkártyáját, ezután az iratokat tartalmazó tárcát a parkoló autók közé dobta. Ezután Salgótarján-szerte különböző boltokban összesen 25 000 forintot költött el az áldozat bankkártyáját használva, amit másnap egy szemetesbe dobott.

Az ügyészség kifosztással, közokirattal visszaéléssel és információs rendszer felhasználásával elkövetett csalással vádolta meg a büntetlen előéletű, a cselekményt beismerő férfit és végrehajtásában felfüggesztett börtönbüntetés kiszabását kérte vele szemben.

Az ügyben a Balassagyarmati Járásbíróság dönt.

További friss információk
Randi app-on ismerkedett, egyből pénzt csalt ki az elővigyázatlan nőtől
Meghökkentő biztosítási csalások - ezért nem éri meg trükközni!
Egymillió forinttal akarta megvesztegetni a rendőröket a román garázda - letartóztatták
Közös nemzetközi akcióban számolták fel a rendőrök az online csalásokra szakosodott bűnszervezetet
Közel 20 millió forintot csaltak ki internetes társkeresőn
 
Top cikkek
Brutális cigánybűnöző bandája hálózta be az alkoholista, pszichiátriai problémákkal küzdő milliárdos üzletembert
Ideiglenes gondnok a később halálra égett milliárdos lányainak: „nem találkozhatnak az apukájukkal a politika miatt”
Egy budai milliárdos furcsa halála: „Makai Zsolt emberei hangoztatták egy társaságban, hogy nincs mitől tartaniuk, mert velük vannak a XII. kerületi rendőrök és néhány fideszes politikus”
A tűzhalált halt milliárdos lánya: „a XII. kerületi rendőrök nemhogy nem segítettek, hanem kifejezetten akadályoztak abban, hogy édesapám életét megmentsem”
50 milliót kért a TEK-es ezredes húga a megölt és elégetett budai milliárdos lányaitól, hogy ne akadályozza a hagyatéki eljárást - nem kapott, ezért most ki akarja semmizni őket
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat