Ma: 2022.05.07. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Gazdasági bűnügyek
Már több százmilliós pénzmosással is gyanúsítják „Dr. Uzsorát”, a szolnoki ügyvédbűnözőt
Privatkopo.info 2022. 04. 25. 9:04:00

Noha egy ideig csend volt a súlyos büntetőügyekben érintett volt szolnoki ügyvéd, dr. Varga Tamás körül, a Privatkopo.info értesülése szerint a közelmúltban újabb bűncselekmény elkövetésével gyanúsították meg a „Dr. Uzsora” gúnynéven is ismert férfit. A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) ezúttal több százmillió forintos pénzmosás elkövetésével hozta összefüggésbe őt. A gyanúsítást több mint százórányi, rejtett technikával készült hangfelvétel, tanúvallomások, valamint okirati bizonyítékok támasztják alá.A bukott ügyvédet korábban bűnszervezetben, üzletszerűen elkövetett költségvetési csalás bűntett elkövetésével gyanúsította meg az adóhatóság az olasz húspápa, Piero Pini büntetőügyében, de bűnlajstromában szerepel külföldről behozott luxusautókkal, továbbá fakereskedelemmel kapcsolatos áfacsalás, illetve jogosulatlan pénzügyi tevékenység végzése is. Dr. Varga 2020 februárja óta letartóztatásban van.

A Privatkopo.info korábban tényfeltáró cikkekben számolt be a rosszhírű jogász bűnös tevékenységeiről, így - egyebek mellett - arról is, hogyan befolyásolta rendőri és ügyészi kapcsolatai által a Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) eljárását abban a pénzmosási ügyben, amelyet ő maga generált, majd úgymond menedzselt, oly módon, hogy hamis tanúvallomásokra kényszerítette az ügy egyes szereplőit.

A korábban megjelent cikkek itt érhetők el:

https://www.privatkopo.info/WebArticleShow.aspx?AGM=Joghalo&AN=drvargatamashamistanui&MN=Joghalo&LN=hungarian

https://www.privatkopo.info/WebArticleShow.aspx?AGM=Joghalo&AN=drvargatamasmasodik&MN=Joghalo&LN=hungarian

https://www.privatkopo.info/WebArticleShow.aspx?AGM=Joghalo&AN=drvargaharmadik&MN=Joghalo&LN=hungarian

Később ezek a tanúk vallomásaikban elmondták, hogy dr. Varga „ráhatására” tettek valótlan tartalmú kijelentéseket a nyomozó hatóság előtt, azonban hiába került bele a hírhedt ügyvéd neve többször is a hivatalos jegyzőkönyvekbe, a milliárdos vagyont összeharácsoló „Dr. Uzsorát” sem gyanúsítottként, sem tanúként nem voltak hajlandók kihallgatni a nyomozók. Több mint százórányi, rejtett technikával készített hangfelvétel került átadásra a Nemzeti Védelmi Szolgálat (NVSZ) részére, amelyeken hallható volt, ahogy az ügyvédbűnöző maga mondta el, hogyan és miként befolyásolta az NNI-nél folyó büntetőeljárást. (Az NVSZ munkatársa „természetesen” azonnal értesítette a terhelő anyagról az NNI érintett főnyomozóját - a szerk.) A felvételeken elhangzottakat azok a személyek is megerősítették, akik jelen voltak azokon a megbeszéléseken, amelyeken a súlyos bűncselekményekre utaló megjegyzések elhangzottak dr. Varga Tamás szájából. Azonban még ezek után is azt gondolták az NNI nyomozói és a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Főügyészség ügyészei, nincs okuk arra, hogy gyanúsítottként - vagy akár tanúként - az eljárásban meghallgassák a kétes hírnévnek „örvendő” ügyvédet.

Az NNI által lefolytatott - a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Főügyészség által felügyelt - pénzmosásos nyomozást érintően az I. számú tanú, Cs. Sándor a NAV-nál zajló eljárás során elmondta (részlet a tanúvallomásából) „Többször hangoztatta (dr. Varga Tamás - a szerk.), hogy őt senki nem hallgathatja ki, mindenhol ott lesz mint, egy szellem, és majd ő megmondja, hogy ki milyen vallomásokat tehet az ügyben. Itt szeretnék kitérni az én általam elmondottakra, az NNI-s vallomásomra, ami igazából Dr. Varga Tamás elképzelésein, utasításain alapultak, és amiket tettem a nyomozóhatóság részére. Mindezt kényszer hatása alatt tettem, de a mostani bírósági eljárás során, Bátaszéki Zsolt pénzmosásos ügye kapcsán, csakis az igazat fogom állítani és elmondani. Az NNI előtt tett vallomásaim úgy voltak megkreálva, hogy Bátaszéki Zsolt minél nagyobb büntetést kapjon, ennek kapcsán azt mondta nekem dr. Varga Tamás, hogy teljesen kihúzza alólam a talajt, ezért is féltem, tartottam tőle, hiszen tudtam nagyon jól, hogy milyen hatósági kapcsolattal rendelkezik. (...)”

Ahogy arról az egyik korábban megjelent cikkében beszámolt a bűnügyi portál, a jogtipró ügyvédet a Központi Nyomozó Főügyészségen (KNYF) is feljelentették. A terjedelmes dokumentum lényege az volt, hogy dr. Varga bűnös kapcsolatot ápolt az NNI egyik főnyomozójával, valamint a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Főügyészség ügyészeivel. A feljelentés szerint a dr. Varga által befolyásolt pénzmosásos ügyben elrendelt nyomozásban „ömlöttek” a  titkos információk az NNI-től és a büntetőeljárást felügyelő főügyészségtől az ügyvédhez. Ezt egyébként saját maga mondta el azokon a találkozókon, amelyeken - rejtett technikával - rögzítésre kerültek az elhangzottak.

Saját kezűleg vetette papírra börtöntársának az NNI vezetőjének nevét

Itt jegyezzük meg, hogy a letartóztatását töltő dr. Varga Tamás a börtönudvaron egy cetlit adott át az egyik, ugyancsak letartóztatásba helyezett bűnözőnek, azzal a megjegyzéssel, hogy ha megkeresi a papíron olvasható név tulajdonosát, és rá hivatkozik, segíteni fog neki kikerülni a fogva tartásból. A cetlin Opauszki András alezredes neve állt, aki akkor az NNI Felderítő Főosztály vezetője volt, ám azóta alkalmasnak találták az NNI igazgatói teendőinek ellátására.

A szolnoki ügyvédbűnöző mostani, több százmilliós pénzmosási ügye ahhoz bűncselekményhez kötődik, amelyben korábban a Nemzeti Nyomozó Iroda munkatársai jártak el, ám ők nem találták szükségesnek a férfi kihallgatását, noha egyértelmű terhelő adatok merültek fel vele szemben. Így tehát az történik, hogy amit a fővárosi rendőrök - „valamiért” - nem végeztek el, azt a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Dél-alföldi Bűnügyi Igazgatósága „pótolja”.

A nagy kérdés most az, a történtek után mennyire érezhetik veszélyben magukat dr. Varga korábbi hatósági kapcsolatai.

További friss információk
Közel félmilliárddal károsította meg ügyfeleit egy csaló férfi - ilyen az „olajos szakma”
A nyomozók hazahozták az unokázós „keresztanyut”
„Társkeresés”: százezrekkel húzott le egy 81 éves bácsit egy 40 éves nő
Milliókat kértek a vállalkozótól az állítólagos adóügye befolyásolására hivatkozással
200 ezer forintért cserébe állított ki hamis orvosi igazolásokat elítélteknek egy budapesti doktornő
 
Top cikkek
Brutális cigánybűnöző bandája hálózta be az alkoholista, pszichiátriai problémákkal küzdő milliárdos üzletembert
Ideiglenes gondnok a később halálra égett milliárdos lányainak: „nem találkozhatnak az apukájukkal a politika miatt”
Egy budai milliárdos furcsa halála: „Makai Zsolt emberei hangoztatták egy társaságban, hogy nincs mitől tartaniuk, mert velük vannak a XII. kerületi rendőrök és néhány fideszes politikus”
A tűzhalált halt milliárdos lánya: „a XII. kerületi rendőrök nemhogy nem segítettek, hanem kifejezetten akadályoztak abban, hogy édesapám életét megmentsem”
50 milliót kért a TEK-es ezredes húga a megölt és elégetett budai milliárdos lányaitól, hogy ne akadályozza a hagyatéki eljárást - nem kapott, ezért most ki akarja semmizni őket
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat