Ma: 2024.06.16. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Gazdasági bűnügyek
Élettársa bankszámlájára utaltatta a pénzt, de az adóhatóság résen volt
Privátkopó 2023. 06. 06. 8:15:00

A Balassagyarmati Járási Ügyészség vádat emelt egy 33 éves vállalkozóval szemben, aki úgy játszotta ki a cége bankszámlájára elrendelt inkasszót, hogy üzleti partnerének az élettársa folyószámláját adta meg a cég bankszámlájaként.A vádirat szerint a vádlott egy olyan építőipari cég vezetője volt, amelynek 2021 áprilisa és májusa között 4 525 000 forint adó-és járulékfizetési kötelezettsége keletkezett. Az adóhatóság erről fizetési értesítőt küldött, melyben 2021. június 22. napját jelölte meg fizetési határidőként. Mivel a cég több felhívás ellenére sem fizetett, végül az adóhatóság a bankszámlájára inkasszót bocsátott ki.

A vádlott - annak érdekében, hogy az adóhatóság az adótartozást ne tudja végrehajtani - egy üzleti partnerét félrevezetve azt állította, hogy a cég bankszámlaszáma megváltozott és új számlaszámként az élettársa nevén lévőt adta meg. A partner cég ennek megfelelően a felé kibocsátott számlák ellenértékét erre a számlaszámra utalta.

A vádlott cége hét számlát állított ki az üzleti partner felé, melyeken valótlanul az élettársa bankszámlaszámát tüntette fel a cég saját számlaszámaként. A félrevezetés eleinte működött, a partnercég a vádlott élettársa számlájára utalta ugyanis a számlák ellenértékét. A vádlott így akarta biztosítani, hogy az adóhatóság ne férjen hozzá a beérkező pénzösszegekhez.

A költségvetést ért 4 525 000 forint vagyoni hátrány végül megtérült, mivel az adóhatóság a partnercég bankszámlájáról hajtotta azt be. A partner cég pedig az adós cégnek járó díjból azt levonta.

A Balassagyarmati Járási Ügyészség költségvetési csalás bűntette és hamis magánokirat felhasználásának vétsége miatt emelt vádat a férfi ellen, amelyben felfüggesztett szabadságvesztés kiszabására és az ügyvezetői foglalkozástól eltiltására tett indítványt.

További friss információk
Vállalkozási szerződésnek álcázták a munkaerőkölcsönzést
Randi app-on ismerkedett, egyből pénzt csalt ki az elővigyázatlan nőtől
Meghökkentő biztosítási csalások - ezért nem éri meg trükközni!
Egymillió forinttal akarta megvesztegetni a rendőröket a román garázda - letartóztatták
Közös nemzetközi akcióban számolták fel a rendőrök az online csalásokra szakosodott bűnszervezetet
 
Top cikkek
Brutális cigánybűnöző bandája hálózta be az alkoholista, pszichiátriai problémákkal küzdő milliárdos üzletembert
Ideiglenes gondnok a később halálra égett milliárdos lányainak: „nem találkozhatnak az apukájukkal a politika miatt”
Egy budai milliárdos furcsa halála: „Makai Zsolt emberei hangoztatták egy társaságban, hogy nincs mitől tartaniuk, mert velük vannak a XII. kerületi rendőrök és néhány fideszes politikus”
A tűzhalált halt milliárdos lánya: „a XII. kerületi rendőrök nemhogy nem segítettek, hanem kifejezetten akadályoztak abban, hogy édesapám életét megmentsem”
50 milliót kért a TEK-es ezredes húga a megölt és elégetett budai milliárdos lányaitól, hogy ne akadályozza a hagyatéki eljárást - nem kapott, ezért most ki akarja semmizni őket
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat