Ma: 2023.01.12. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Gazdasági bűnügyek
Büntetőeljárás hatálya alatt is csaltak
Privátkopó 2023. 01. 04. 9:27:00

A gyanú szerint több mint ötven vásárlótól közel egymillió forintot csalt ki a páros azzal, hogy különböző gyermekjátékokat és egyéb dolgokat árult az interneten.A Hajdúhadházi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya üzletszerűen elkövetett csalás vétség megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást egy 23 éves helyi nő és egy 26 éves téglási férfi ellen.

A megalapozott gyanú szerint a páros különböző internetes felületeken kínált eladásra olyan termékeket, amelyekkel sohasem rendelkezett. Minden esetben előre kérték a termék árát, majd elérhetetlenné váltak, a megrendelt holmik pedig egyetlen alkalommal sem érkeztek meg a vevőkhöz. 

A párost 2022. december 1-jén fogták el és hallgatták ki gyanúsítottként a nyomozók, mindketten beismerő vallomást tettek. A hatóság a vagyonvisszaszerzés céljából zárolta az általuk használt bankszámlákat.

A lavina ezt követően indult el. A rendőrök beleásták magukat a történtekbe, és kiderítették, hogy az akkor ismert kilenc sértetten túl több, hasonlóan pórul járt vevő is van.

A hajdúhadházi nyomozók az országszerte indult ügyeket egyesítették, és egy eljárásban vizsgálták tovább. Az ügyben újabb fordulatot hozott, amikor kiderült, hogy az eljárás ideje alatt a gyanúsítottak a csalásokat folytatták, továbbra is hirdettek. Megpróbáltak eltűnni a hatóság elől, lakhelyükről elköltöztek, de a rendőrök 2023. január 2-án elfogták őket.

Mindkettőjüket ötvenöt rendbeli csalás vétség miatt gyanúsítottként hallgatták ki, majd - őrizetbe vételük mellett - előterjesztést tettek letartóztatásuk indítványozására.

További friss információk
Vádemelés a műszaki vizsgaállomáson történt vesztegetési ügyben
Büntetőeljárás hatálya alatt is csaltak
Újabb csaló orvost helyezett letartóztatásba a bíróság
Több mint 20 millió forintot csalt ki áldozataitól egy huszonéves nő
Fegyházbüntetést kértek a Széchenyi Bank egykori fideszes vezetőjére és feleségére
 
Top cikkek
Brutális cigánybűnöző bandája hálózta be az alkoholista, pszichiátriai problémákkal küzdő milliárdos üzletembert
Ideiglenes gondnok a később halálra égett milliárdos lányainak: „nem találkozhatnak az apukájukkal a politika miatt”
Egy budai milliárdos furcsa halála: „Makai Zsolt emberei hangoztatták egy társaságban, hogy nincs mitől tartaniuk, mert velük vannak a XII. kerületi rendőrök és néhány fideszes politikus”
A tűzhalált halt milliárdos lánya: „a XII. kerületi rendőrök nemhogy nem segítettek, hanem kifejezetten akadályoztak abban, hogy édesapám életét megmentsem”
50 milliót kért a TEK-es ezredes húga a megölt és elégetett budai milliárdos lányaitól, hogy ne akadályozza a hagyatéki eljárást - nem kapott, ezért most ki akarja semmizni őket
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat