Ma: 2024.02.27. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Gazdasági bűnügyek
Parazitaként élősködött kiszolgáltatott, idős embereken a cigánycsalád
Privátkopó 2023. 11. 25. 5:32:00

A Veszprém Vármegyei Rendőr-főkapitányság üzletszerűen és bűnszövetségben elkövetett csalás és kifosztás bűntett miatt folytat eljárást egy 46, egy 48 és egy 19 éves férfival, valamint egy 54 és két 42 éves nővel szemben, akiket rokoni szálak kötnek össze.Az egyik sértett hozzátartozója 2023 szeptemberében tett feljelentést a rendőrségen arról, hogy édesapját fogva tartják, folyamatosan alkohollal itatják, és magatehetetlen állapotát kihasználva papírokat írattatnak alá vele, hogy a vagyonát megszerezzék. A nyomozás adatai alapján egy, Veszprémben élő csoport tagjai úgy jutottak rendszeres jövedelemhez, hogy idős, kiszolgáltatott embereket hamis ígéretekkel magukhoz költöztettek, dolgoztatták őket, jövedelmeiket elvették, és az ingatlanjaikat átírattatták velük a saját nevükre. A sértettek között volt olyan, akivel több millió forint hitelt vetettek fel, és olyan is, akit pénze felvételéhez kísérték el rendszeresen a bankautomatához, majd elvették tőle.

A Veszprém Vármegyei Rendőr-főkapitányság összehangolt akció keretében a Készenléti Rendőrség és a Fejér Vármegyei Rendőr-főkapitányság munkatársaival együttműködve november 21-én, reggel, három helyszínen ütött rajta a család tagjain. A rendőrök ezután előállították, majd őrizetbe vételük mellett gyanúsítottként hallgatták ki őket.

A nyomozó hatóság kezdeményezte az ügyészségen az elkövetők letartóztatását.

(Fotó: illusztráció)

További friss információk
Büntetés-végrehajtási dolgozók mobiltelefonokat csempésztek a fogvatartottaknak
Letartóztatási indítvány Iványi Gábor egyházának gazdasági vezetője ellen
Bilincsben az internetes csalásokra szakosodott bűnszervezet pénzmosói
Pénzmosást tártak fel a zsaruk
Kamudiplomák miatt ítélték el az ismert szexuálterapeutát
 
Top cikkek
Brutális cigánybűnöző bandája hálózta be az alkoholista, pszichiátriai problémákkal küzdő milliárdos üzletembert
Ideiglenes gondnok a később halálra égett milliárdos lányainak: „nem találkozhatnak az apukájukkal a politika miatt”
Egy budai milliárdos furcsa halála: „Makai Zsolt emberei hangoztatták egy társaságban, hogy nincs mitől tartaniuk, mert velük vannak a XII. kerületi rendőrök és néhány fideszes politikus”
A tűzhalált halt milliárdos lánya: „a XII. kerületi rendőrök nemhogy nem segítettek, hanem kifejezetten akadályoztak abban, hogy édesapám életét megmentsem”
50 milliót kért a TEK-es ezredes húga a megölt és elégetett budai milliárdos lányaitól, hogy ne akadályozza a hagyatéki eljárást - nem kapott, ezért most ki akarja semmizni őket
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat