Ma: 2022.06.16. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Gazdasági bűnügyek
Engedély nélkül tartott fegyverarzenált és lőszereket - a TEK elfogta
Privatkopo.hu 2022. 06. 16. 4:44:00

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Igazgatóságának felkérése alapján a rendőrök a Terrorelhárítási Központ műveleti egységének segítségével fogtak el egy 50 éves férfit, Nógrádkövesden.A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság Felderítő Osztálya nyomozást folytat többrendbeli lőfegyverrel vagy lőszerrel visszaélés bűntett megalapozott gyanúja miatt egy 50 éves budapesti lakos ellen.

A nyomozás során beszerzett adatok alapján megalapozottá vált a gyanú arra, hogy egy fegyverüzlet tulajdonosaként a férfi 2022 februárjában és márciusában Budapesten értékesített összesen 5500 darab lőszert. A gyanúsított az ilyen kaliberű lőszer tartására hatóság által kiadott engedéllyel nem rendelkezik. Megállapítást nyert az is, hogy a férfi 2022 áprilisában szintén Budapesten, egy másik vásárlónak értékesített 1000 darab más típusú, olyan kaliberű sörétes lőszert, amelynek tartására fegyvertartási engedélye a vevőnek nem volt.

A férfi a fegyverbolt tulajdonosaként a lőfegyverkereskedelemre vonatkozó törvény által előírt jogszabályokat nem tartotta be, és azokat szándékosan megsértette.

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai összehangolt akció során a Terrorelhárítási Központ műveleti egységének bevonásával 2022. június 14-én az 50 éves férfit - nógrádkövesdi tartózkodási helyén - elfogták.

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság Rendészeti Igazgatóság Igazgatásrendészeti Osztály munkatársai a férfi tulajdonában lévő fegyverszaküzletben ellenőrzést, míg a nyomozók a férfi tartózkodási helyén és a budapesti ingatlanában kutatást tartottak, valamint a tulajdonában lévő gépjárműveket átvizsgálták.

Az Igazgatásrendészeti Osztály az üzletben feltárt hiányosságokra való tekintettel zár alá vételre intézkedett. A nyomozók 14 golyós lőfegyvert, 24 maroklőfegyvert és közel 10 000 különféle kaliberű lőszert foglaltak le, amelyek egy részéről megállapítást nyert, hogy a magyar lőfegyver-nyilvántartásban nem szerepelnek, így azokra magyar hatósági engedély nem állt rendelkezésre.

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság az előállított 50 éves budapesti lakos ellen - őrizetbe vétele mellett - az eljárást szakértők bevonásával folytatja. A hatóság tagjai előterjesztést tettek az ügyészségen a férfi letartóztatásának indítványozására.

További friss információk
A nyomozók pontot tettek a csalássorozat végére
Halászás az őrző-védő iparág zavarosában: 12 bukócég, legalább egymilliárd forintnyi elcsalt adó, semmiről sem tudó fővállalkozók
10 milliót csalt ki ügyfelétől a „mágus”: börtönbüntetésre ítélték az egyre lejjebb csúszó Frabatót
Pikáns: pénzügyőr hadnagy akart megvesztegetni rendőr alezredest
Volt főrendőrrel, egykori rendőrtisztekkel és jelenlegi fideszes politikusokkal „telepakolt” cég keveredett többmilliárdos adócsalási ügybe
 
Top cikkek
Brutális cigánybűnöző bandája hálózta be az alkoholista, pszichiátriai problémákkal küzdő milliárdos üzletembert
Ideiglenes gondnok a később halálra égett milliárdos lányainak: „nem találkozhatnak az apukájukkal a politika miatt”
Egy budai milliárdos furcsa halála: „Makai Zsolt emberei hangoztatták egy társaságban, hogy nincs mitől tartaniuk, mert velük vannak a XII. kerületi rendőrök és néhány fideszes politikus”
A tűzhalált halt milliárdos lánya: „a XII. kerületi rendőrök nemhogy nem segítettek, hanem kifejezetten akadályoztak abban, hogy édesapám életét megmentsem”
50 milliót kért a TEK-es ezredes húga a megölt és elégetett budai milliárdos lányaitól, hogy ne akadályozza a hagyatéki eljárást - nem kapott, ezért most ki akarja semmizni őket
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat