Ma: 2021.11.08. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Gazdasági bűnügyek
Féltékenységből halálra verte fiatal élettársát
Privatkopo.info 2021. 11. 08. 11:30:00

A Nyíregyházi Törvényszék különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntette miatt 16 év fegyházra és 10 év közügyektől eltiltásra ítélte a 24 éves vádlottat, aki 2020. év kora nyarán közös otthonukban brutális módon megölte ifjú élettársát. A Debreceni Fellebbviteli Főügyészség súlyosabb fegyházbüntetést indítványozott.A pár egy szabolcsi kisvárosban élt. A vádlott féltékeny indulattal uralkodott a fiatal nő felett, akit teljes alávetettségben tartott és kezelt, rendszeresen bántalmazott. A bűntett napján, az esti órákban ismét konfliktus keletkezett közöttük, aminek oka az volt, hogy a férfi tudomására jutott, élettársa megismerkedett egy másik férfival. Féltékeny dühében puszta kézzel kezdte ütlegelni a fiatal nő fejét, és a nyakát megragadva fojtogatta. A nő a földre esett és már ekkor életveszélyes állapotba került. A férfi azonban ezt követően is folytatta tettét, a nő mellkasának mindkét oldalát többször nagy erővel megrúgta és megtaposta. Bár a vádlott később megmosdatta és az ágyra fektette áldozatát, orvosi vagy más segítséget nem hívott és lefeküdt aludni.

Másnap reggel - a magatehetetlen, eszméletlen nő állapotával továbbra sem törődve - nyugodtan átsétált nagyszüleihez beszélgetni, kávézni, akiknek csak annyit mondott, hogy élettársa még alszik.

Késő délután figyelt fel arra, hogy a sértett szája kezd elfeketedni, szívverését sem észlelte. Ekkor egy rokonától már segítséget kért, azonban a házhoz nem tért vissza, hanem elmenekült és elrejtőzött. Rokonának élettársa nyomban a helyszínre sietett, és látva a sértett állapotát, azonnal hívta a mentőket, irányításukkal megkezdte az újra élesztést. A kiérkező mentősök azonban már csak a halál beálltát tudták megállapítani.

A bántalmazás következtében a vádlotti erőszaknak teljesen kiszolgáltatott sértett 40-50 rendbeli sérülést szenvedett. Halálát az agykoponya- és bordasérülések következtében kialakult sokk okozta.

A rendőrség elfogatóparancsot bocsátott ki az elkövető ellen. A bujkáló férfit két nap múlva fogták el és nyomban őrizetbe vették.

A vádlott a nyomozás során és a bíróság előtt egyaránt tagadta azt, hogy ölési szándékkal verte volna az élettársát. Halála miatt felelősségét nem ismerte el, sőt megpróbálta másra hárítani. Az ítélet ellen enyhítésért, védője a bűncselekmény enyhébb minősítéséért is fellebbezett.

Az ügyészség a fegyházbüntetés súlyosítását indítványozta.

A Debreceni Fellebbviteli Főügyészség kifejtette: az átlagosat lényegesen meghaladó, rendkívüli embertelenséggel, brutalitással, gátlástalanul, az emberi méltóság mély megalázásával megvalósult emberölés bűntettének elkövetője tettarányos büntetést érdemel. Az ölési cselekmény miatt elítélt vádlott kimagasló társadalomra veszélyessége miatt súlyosabb fegyház kiszabása indokolt.

A fellebbezéseket a Debreceni Ítélőtábla bírálja el.

További friss információk
Jogerős ítélet a korrupt vizsgáztató büntetőügyében
350 millió forintot próbáltak tisztára mosni
Zöldséges bűnbandára csaptak le a NAV pénzügyi nyomozói
Negyedórán belül kattant a bilincs az „unokázós” csalók csuklóján
Több mint egymillió forintos kárt okozott a társasjátékos csaló
 
Top cikkek
Brutális cigánybűnöző bandája hálózta be az alkoholista, pszichiátriai problémákkal küzdő milliárdos üzletembert
Váratlan fordulat! „Örökösként” jelentkezett a halálra égetett milliárdos volt „élettársa”, akiről az üzletember korábban a gyámhivatalnak azt állította, hogy rendszeresen meglopja, mérgezi - a nő testvére a TEK műveleti főosztályvezetője
Egy budai milliárdos furcsa halála: „Makai Zsolt emberei hangoztatták egy társaságban, hogy nincs mitől tartaniuk, mert velük vannak a XII. kerületi rendőrök és néhány fideszes politikus”
Ideiglenes gondnok a később halálra égett milliárdos lányainak: „nem találkozhatnak az apukájukkal a politika miatt”
A tűzhalált halt milliárdos lánya: „a XII. kerületi rendőrök nemhogy nem segítettek, hanem kifejezetten akadályoztak abban, hogy édesapám életét megmentsem”
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat