Ma: 2023.12.06. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Gazdasági bűnügyek
Feltörte a Nemzeti Nyomozó Iroda informatikai rendszerét, tizenöt év szabadságvesztésre ítélték
Privátkopó 2022. 11. 23. 5:58:00

Tizenöt év fegyházbüntetésre ítéltek egy férfit, aki feltörte a Nemzeti Nyomozó Iroda informatikai rendszerét - írja az NNI közleménye. A férfi kereskedett is a megszerzett adatokkal: a közlemény szerint közel 16 millió forintot kereshetett így.A férfi egy távoli hozzáférést biztosító alkalmazáson keresztül fért hozzá a sértettek informatikai eszközeihez, a billentyűzet leütések naplózásával megszerezte többek közt a bankkártya-adataikat és az internetbank jelszavaikat is. Az adatokkal átutalásokat hajtott végre, mobilegyenlegeket töltött fel, emelt díjas vásárlásokat végzett, koncert-, busz-, vonat- és parkolójegyeket vett, ételt rendelt és online fogadási oldalakon is játszott.

Miután az egyik hozzátartozóját is kihallgatták az ügyben, a férfi egy e-mailt is írt az NNI-nek, amelyben megfenyegette őket: nyilvánosságra hozza az adatokat, ha tovább folytatják ellene a nyomozást.

A tizenöt éves fegyházbüntetés mellett tíz évre eltiltották a közügyek gyakorlásától, és 200 ezer forint pénzbüntetést is kell fizetnie.

Privátkopó: Csak két kézenfekvő kérdés. Milyen informatikai rendszer lehet az olyan, amelyet egy átlagember képes feltörni? Kiket terhel felelősség emiatt?

További friss információk
Ötmilliárd forint vagyoni hátrányt okozott az államnak az eldobós cégeket felhasználó bűnszervezet
Minden szentnek maga felé hajlik a keze: hamis megrendelésekkel csalt ki közel 20 millió forintot egy debreceni cég könyvtárosa
Vádemelés egy állatorvos és társai ellen korrupció miatt
Visontai otthonában fogták el a 24 éves internetes csalót - mintegy 1000 embert csapott be
Amerikai katonának adta ki magát, valójában közönséges szélhámos volt
 
Top cikkek
Brutális cigánybűnöző bandája hálózta be az alkoholista, pszichiátriai problémákkal küzdő milliárdos üzletembert
Ideiglenes gondnok a később halálra égett milliárdos lányainak: „nem találkozhatnak az apukájukkal a politika miatt”
Egy budai milliárdos furcsa halála: „Makai Zsolt emberei hangoztatták egy társaságban, hogy nincs mitől tartaniuk, mert velük vannak a XII. kerületi rendőrök és néhány fideszes politikus”
A tűzhalált halt milliárdos lánya: „a XII. kerületi rendőrök nemhogy nem segítettek, hanem kifejezetten akadályoztak abban, hogy édesapám életét megmentsem”
50 milliót kért a TEK-es ezredes húga a megölt és elégetett budai milliárdos lányaitól, hogy ne akadályozza a hagyatéki eljárást - nem kapott, ezért most ki akarja semmizni őket
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat