Ma: 2023.12.06. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Gazdasági bűnügyek
Fémes csalások
Privátkopó 2022. 11. 15. 8:05:00

A Kecskeméti Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztályának munkatársai 21 rendbeli csalást bizonyítottak rá a 44 éves bűnelkövetőre. Ügyében vádemelést javasolnak.2021. április 14-én tett feljelentést a rendőrségen egy kecskeméti vállalkozó, mert azt gyanította, hogy csalás áldozatává vált. A sértett egy fémtömegcikk gyártásával foglalkozó céget vezetett, és ügyvezetőként került kapcsolatba a későbbi gyanúsítottal, aki üzletkötőnek adta ki magát. Az állítása nem is állt messze az valóságtól, mivel a csalás időpontjában valóban annak a cégnek a területi képviselője volt, akire hivatkozott, ám arra nem volt jogosult, hogy a munkaadója nevében pénzt vegyen át. Feladatai közé az üzletszerzés, ügyfelekkel való kapcsolattartás lett volna.

A vállalkozó azonban a tényekkel nem volt tisztában, ezért a megnyerő modorú, 44 éves férfitől nagyobb mennyiségű vasárut rendelt, és milliós előleget adott át részére. Aztán türelmesen várta a megrendelt alapanyagot. Hiába. Néhány telefon után már sejtette, hogy becsapták, és meg is tette a feljelentést a kecskeméti rendőrségen.

A lavina ekkor indult el. A nyomozók beleásták magukat a történetbe, és kiderítették, hogy a sértetten kívül - országszerte - további 19 vállalkozás járt hasonlóan pórul. A csaló többek között Tiszakécskén, Soltvadkerten, Lajosmizsén tevékenykedett, de a megyehatár sem állta útját; Békéssámson, Algyő, Makó, Újkígyós, Hódmezővásárhely és Budapest is felkerült arra a térképre, amely a csalásai útját jelezte. Ezeken a településeken is - hasonlóan a kecskeméti esethez - kisebb vállalkozásokat keresett fel, és a vezetőkkel alapanyag leszállításáról állapodott meg - előleg átvételével egyidőben. Néhány helyen nem fémet, hanem nem létező, nagyobb mennyiségű gumiabroncsot árult, ezzel a mesével öt áldozatát húzta csőbe. Egy ízben jó kapcsolatba került egy cégvezetővel, akitől - magánéleti problémákra hivatkozva - hárommillió forintot kért kölcsön azzal, hogy egy hónapon belül megadja a pénzt, bár tudta, hogy a pénzt határidőre nem fogja tudni előteremteni.

A kecskeméti nyomozók az országszerte indult ügyeket egyesítették, és egy eljárásban vizsgálták a bűnös cselekményeket.

A férfi összesen 48 millió forintnyi kárt okozott áldozatainak, amelyből 28 millió forint megtérült. A rendőrök 20 rendbeli csalással gyanúsították meg a bűnelkövetőt, aki az eljárás első szakaszában letartóztatásban volt, jelenleg szabadlábon védekezhet. Ügyében a nyomozás befejeződött, a rendőrök az iratokat vádemelési javaslattal adták át az ügyészségnek.

További friss információk
Ötmilliárd forint vagyoni hátrányt okozott az államnak az eldobós cégeket felhasználó bűnszervezet
Minden szentnek maga felé hajlik a keze: hamis megrendelésekkel csalt ki közel 20 millió forintot egy debreceni cég könyvtárosa
Vádemelés egy állatorvos és társai ellen korrupció miatt
Visontai otthonában fogták el a 24 éves internetes csalót - mintegy 1000 embert csapott be
Amerikai katonának adta ki magát, valójában közönséges szélhámos volt
 
Top cikkek
Brutális cigánybűnöző bandája hálózta be az alkoholista, pszichiátriai problémákkal küzdő milliárdos üzletembert
Ideiglenes gondnok a később halálra égett milliárdos lányainak: „nem találkozhatnak az apukájukkal a politika miatt”
Egy budai milliárdos furcsa halála: „Makai Zsolt emberei hangoztatták egy társaságban, hogy nincs mitől tartaniuk, mert velük vannak a XII. kerületi rendőrök és néhány fideszes politikus”
A tűzhalált halt milliárdos lánya: „a XII. kerületi rendőrök nemhogy nem segítettek, hanem kifejezetten akadályoztak abban, hogy édesapám életét megmentsem”
50 milliót kért a TEK-es ezredes húga a megölt és elégetett budai milliárdos lányaitól, hogy ne akadályozza a hagyatéki eljárást - nem kapott, ezért most ki akarja semmizni őket
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat