Ma: 2022.11.15. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Gazdasági bűnügyek
Fémes csalások
Privátkopó 2022. 11. 15. 8:05:00

A Kecskeméti Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztályának munkatársai 21 rendbeli csalást bizonyítottak rá a 44 éves bűnelkövetőre. Ügyében vádemelést javasolnak.2021. április 14-én tett feljelentést a rendőrségen egy kecskeméti vállalkozó, mert azt gyanította, hogy csalás áldozatává vált. A sértett egy fémtömegcikk gyártásával foglalkozó céget vezetett, és ügyvezetőként került kapcsolatba a későbbi gyanúsítottal, aki üzletkötőnek adta ki magát. Az állítása nem is állt messze az valóságtól, mivel a csalás időpontjában valóban annak a cégnek a területi képviselője volt, akire hivatkozott, ám arra nem volt jogosult, hogy a munkaadója nevében pénzt vegyen át. Feladatai közé az üzletszerzés, ügyfelekkel való kapcsolattartás lett volna.

A vállalkozó azonban a tényekkel nem volt tisztában, ezért a megnyerő modorú, 44 éves férfitől nagyobb mennyiségű vasárut rendelt, és milliós előleget adott át részére. Aztán türelmesen várta a megrendelt alapanyagot. Hiába. Néhány telefon után már sejtette, hogy becsapták, és meg is tette a feljelentést a kecskeméti rendőrségen.

A lavina ekkor indult el. A nyomozók beleásták magukat a történetbe, és kiderítették, hogy a sértetten kívül - országszerte - további 19 vállalkozás járt hasonlóan pórul. A csaló többek között Tiszakécskén, Soltvadkerten, Lajosmizsén tevékenykedett, de a megyehatár sem állta útját; Békéssámson, Algyő, Makó, Újkígyós, Hódmezővásárhely és Budapest is felkerült arra a térképre, amely a csalásai útját jelezte. Ezeken a településeken is - hasonlóan a kecskeméti esethez - kisebb vállalkozásokat keresett fel, és a vezetőkkel alapanyag leszállításáról állapodott meg - előleg átvételével egyidőben. Néhány helyen nem fémet, hanem nem létező, nagyobb mennyiségű gumiabroncsot árult, ezzel a mesével öt áldozatát húzta csőbe. Egy ízben jó kapcsolatba került egy cégvezetővel, akitől - magánéleti problémákra hivatkozva - hárommillió forintot kért kölcsön azzal, hogy egy hónapon belül megadja a pénzt, bár tudta, hogy a pénzt határidőre nem fogja tudni előteremteni.

A kecskeméti nyomozók az országszerte indult ügyeket egyesítették, és egy eljárásban vizsgálták a bűnös cselekményeket.

A férfi összesen 48 millió forintnyi kárt okozott áldozatainak, amelyből 28 millió forint megtérült. A rendőrök 20 rendbeli csalással gyanúsították meg a bűnelkövetőt, aki az eljárás első szakaszában letartóztatásban volt, jelenleg szabadlábon védekezhet. Ügyében a nyomozás befejeződött, a rendőrök az iratokat vádemelési javaslattal adták át az ügyészségnek.

További friss információk
Fémes csalások
Költségvetési csalás miatt orvosokat, asszisztenseket és cégvezetőket fogtak el és helyeztek letartóztatásba
Egy budapesti ügyvéd a fia büntetőügyének befolyásolását ígérte az anyának - 10 millió forintot kapott és további 10 milliót kért az „elsimításért”
Újra akcióban az internetes csalók
Reklámtevékenységről szóló fiktív számlákkal csaltak
 
Top cikkek
Brutális cigánybűnöző bandája hálózta be az alkoholista, pszichiátriai problémákkal küzdő milliárdos üzletembert
Ideiglenes gondnok a később halálra égett milliárdos lányainak: „nem találkozhatnak az apukájukkal a politika miatt”
Egy budai milliárdos furcsa halála: „Makai Zsolt emberei hangoztatták egy társaságban, hogy nincs mitől tartaniuk, mert velük vannak a XII. kerületi rendőrök és néhány fideszes politikus”
A tűzhalált halt milliárdos lánya: „a XII. kerületi rendőrök nemhogy nem segítettek, hanem kifejezetten akadályoztak abban, hogy édesapám életét megmentsem”
50 milliót kért a TEK-es ezredes húga a megölt és elégetett budai milliárdos lányaitól, hogy ne akadályozza a hagyatéki eljárást - nem kapott, ezért most ki akarja semmizni őket
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat