Ma: 2023.02.22. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Gazdasági bűnügyek
Fiatal „szerelmeiket” futtatták a budapesti testvérek - „tudjukkik”
Privátkopó 2023. 01. 16. 9:18:00

A Fővárosi Főügyészség vádat emelt egy 22 és 24 éves testvérpárral szemben, akik a kiszolgáltatott helyzetben lévő fiatal barátnőiket, köztük több kiskorút, prostitúcióra bírtak rá, vagy a már szexmunkát végző lányok ilyen tevékenységét segítették, és az ebből származó bevételüket elvették. Az ügyben négy sértett van.A vádirat szerint a fiatalabb férfi 2016. év végén ismerkedett egy 16 éves lánnyal, aki beleszeretett a vádlottba, és oda is költözött hozzá. A következő év tavaszától, az akkor 17 éves sértett már prostitúciós tevékenységet folytatott Budapesten, főleg külföldi turistáknak nyújtott szexuális szolgáltatást, a bevétele egy részét pedig a vádlottnak adta, aki a pénzt felélte.

A vádlott 2018-ban megismerkedett egy másik - ugyancsak 16 éves - lánnyal, akit a párkapcsolatuk alatt, a lány érzelmeit és befolyásolhatóságát kihasználva, rábírt arra, hogy prostitúciós tevékenységet végezzen. Ennek során többször utalt arra, hogy ha a sértett nem vállalja a szexmunkát, szakítani fog vele, és arra is figyelmeztette a lányt, hogy nem beszélhet a munkájáról senkinek, különben intézetbe kerülhet. Az érzelmileg befolyásolt és megfélemlített sértett a szexmunkát a belvárosban végezte, szolgáltatásait főleg szállodák férfi vendégei vették igénybe. A sértett a napi bevételének egy részéből úgynevezett „helypénzt” fizetett, a fennmaradó összeg egy része pedig a vádlottat illette. 

A vádlott később egy harmadik fiatal nővel költözött össze, aki 17 éves korától prostitúciós tevékenységet végzett. A vádlott támogatta a tőle érzelmileg erősen függő nő prostitúciós tevékenységét, és az ebből származó bevétel egy részét a saját megélhetésére fordította. A vádlott az együttélésük során több alkalommal súlyosan szeméremsértő fényképfelvételeket készített az akkor még kiskorú sértettről.

A testvérpár idősebbik tagja 2016. év nyarától szintén prostitúcióra vette rá az akkor 18 éves, erősen befolyásolható és kiszolgáltatott helyzetben lévő barátnőjét. A sértett ezt követően, mintegy két éven keresztül belvárosi szállodák környékén dolgozott. A bevétel egy részéből helypénzt kellett fizetnie, a fennmaradó összeget pedig teljes egészében a vádlottnak adta. A sértett később külföldre is rendszeres kijárt dolgozni, és a vádlott rábírására regisztrált egy internetes oldalra is. A sértett többször közölte a vádlottal, hogy abba akarja hagyni a prostitúciós tevékenységet, az ebből fakadó veszekedések során azonban a férfi őt többször bántalmazta.

A Fővárosi Főügyészség az ügyben emberkereskedelem, gyermekprostitúció kihasználása, valamint gyermekpornográfia bűntette és más bűncselekmények miatt nyújtott be vádiratot a Fővárosi Törvényszékre. A főügyészség a két férfival szemben fegyházbüntetés kiszabását, valamint pénzbüntetést és vagyonelkobzást is indítványoz a vádiratban.

Az ügyben érintett több más személlyel szemben külön büntetőeljárás folyik.

További friss információk
Három orvost és két cégvezetőt tartóztattak le a gyógyászati segédeszközöket érintő bűnügyekben
Több mint 30 millió forintot csalt ki egy nő daganatos megbetegedésére hivatkozással
Magyar szálai is vannak a hatalmas méretű pénzmosásnak
700 milliós költségvetési csalás Pécsett
A pénzt elkérte, de az árut nem küldte - internetes csalót kapcsoltak le a balatonalmádi nyomozók
 
Top cikkek
Brutális cigánybűnöző bandája hálózta be az alkoholista, pszichiátriai problémákkal küzdő milliárdos üzletembert
Ideiglenes gondnok a később halálra égett milliárdos lányainak: „nem találkozhatnak az apukájukkal a politika miatt”
Egy budai milliárdos furcsa halála: „Makai Zsolt emberei hangoztatták egy társaságban, hogy nincs mitől tartaniuk, mert velük vannak a XII. kerületi rendőrök és néhány fideszes politikus”
A tűzhalált halt milliárdos lánya: „a XII. kerületi rendőrök nemhogy nem segítettek, hanem kifejezetten akadályoztak abban, hogy édesapám életét megmentsem”
50 milliót kért a TEK-es ezredes húga a megölt és elégetett budai milliárdos lányaitól, hogy ne akadályozza a hagyatéki eljárást - nem kapott, ezért most ki akarja semmizni őket
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat