Ma: 2021.11.16.
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info


 
Vissza a főoldalra
Vádemelés adóhatósági és bankfelügyeleti „segítség” hamis ígérete miatt
Privatkopo.info 2021. 11. 16. 11:09:00

A Budapesti Regionális Nyomozó Ügyészség vesztegetést állítva elkövetett befolyással üzérkedés bűntette miatt emelt vádat két férfi ellen a Fővárosi Törvényszéken.2020 márciusában a Magyar Nemzeti Bank visszavonta egy engedélyhez kötött pénzügyi tevékenységet végző gazdasági társaság működési engedélyét és a cég végelszámolásának elrendeléséről határozott.

A vádirat lényege szerint két férfi azt állította a gazdasági társaság képviselőinek, hogy 36 millió forintért a NAV-nál fennálló kapcsolatuk révén - az MNB alkalmazásában álló hivatalos személy jogellenes befolyásolásával - el tudják érni, hogy a cég tovább működjön. Az elkövetők azt a látszatot keltették, hogy hivatalos személy befolyásolása útján a céget érintő, a Magyar Nemzeti Bank által kezdeményezett eljárások során jogosulatlan előnyt biztosítanak. A férfiak a vesztegetési pénz felének tíz napon belül történő rendelkezésre bocsátása esetén azt ígérték, elintézik, hogy a végrehajtási eljárást körülbelül 2 hónap alatt megszüntessék, és a cég a működési engedélyét is visszakapja.

A valóságban azonban a két elkövető a hivatkozott kapcsolatokkal nem rendelkezett, a „közreműködés előlegeként” a cég jogi igazgatójától átvett tízmillió forintos korrupciós pénzt sem állt szándékukban továbbadni senkinek, azzal sajátjukként rendelkeztek volna.

A több mint három hónapig letartóztatásban lévő vádlottak egyike elismerte a bűncselekmény elkövetését.

Az ügyészség vádiratában a férfiakkal szemben végrehajtandó szabadságvesztés büntetés, pénzbüntetés és közügyektől eltiltás kiszabását indítványozta.

További friss információk
Vádemelés adóhatósági és bankfelügyeleti „segítség” hamis ígérete miatt
Éveken keresztül kereskedtek hamis szerződésekkel, és adót sem fizettek
Társkereső oldalakon szedte áldozatait a házaspár
Jogerős ítélet a korrupt vizsgáztató büntetőügyében
350 millió forintot próbáltak tisztára mosni
 
Top cikkek
Brutális cigánybűnöző bandája hálózta be az alkoholista, pszichiátriai problémákkal küzdő milliárdos üzletembert
Váratlan fordulat! „Örökösként” jelentkezett a halálra égetett milliárdos volt „élettársa”, akiről az üzletember korábban a gyámhivatalnak azt állította, hogy rendszeresen meglopja, mérgezi - a nő testvére a TEK műveleti főosztályvezetője
Egy budai milliárdos furcsa halála: „Makai Zsolt emberei hangoztatták egy társaságban, hogy nincs mitől tartaniuk, mert velük vannak a XII. kerületi rendőrök és néhány fideszes politikus”
Ideiglenes gondnok a később halálra égett milliárdos lányainak: „nem találkozhatnak az apukájukkal a politika miatt”
A tűzhalált halt milliárdos lánya: „a XII. kerületi rendőrök nemhogy nem segítettek, hanem kifejezetten akadályoztak abban, hogy édesapám életét megmentsem”
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat