Ma: 2022.06.16. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Gazdasági bűnügyek
Orvosi diplomát hamisított, majd megölte anyját - életfogytig tartó szabadságvesztésre ítélték
Privatkopo.info 2022. 06. 15. 7:43:00

A fellebbviteli főügyészség indítványával egyetértve a Pécsi Ítélőtábla helybenhagyta az elsőfokú bíróság ítéletét annak a vádlottnak a büntetőügyében, aki halálosan bántalmazta a vele közös háztartásban élő édesanyját.A Baranya megyei településen lakó 53 éves férfi 2019-ben hamis közokiratot készítve doktori címet jegyeztetett be magának a közhiteles nyilvántartásba azért, hogy vélt képzettsége alapján orvosi álláshoz jusson. Állásinterjúi azonban nem voltak sikeresek, így édesanyjával élt, aki nyugdíjából tartotta el. Édesanyjával való viszonya feszült volt, sok volt köztük a veszekedés.

2019 augusztusában a vádlott és édesanyja között szóváltás alakult ki, amelynek során a vádlott a sértettre támadt, végtagjait összekötözte, többször megütötte, illetve késsel megszúrta. Végül áldozatát magára hagyva másnap reggel a lakásból távozott. A bántalmazás következtében a sértett életét vesztette.

A vádlottat az elsőfokú bíróság a 2022. februárjában hozott ítéletével különös kegyetlenséggel, a bűncselekmény elhárítására idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett emberölés bűntette, közokirat-hamisítás bűntette, valamint - egy korábban elkövetett bűncselekmény okán - becsületsértés vétsége miatt életfogytig tartó szabadságvesztésre ítélte azzal, hogy feltételes szabadságra 25 év elteltével bocsátható.

Az elsőfokú ítélet ellen a védelem enyhítés iránt fellebbezett. A Pécsi Fellebbviteli Főügyészség az ítélet helybenhagyására tett indítványt.

A Pécsi Ítélőtábla a mai napon kihirdetett jogerős határozatával az elsőfokú bíróság ítéletét helybenhagyta.

További friss információk
A nyomozók pontot tettek a csalássorozat végére
Halászás az őrző-védő iparág zavarosában: 12 bukócég, legalább egymilliárd forintnyi elcsalt adó, semmiről sem tudó fővállalkozók
10 milliót csalt ki ügyfelétől a „mágus”: börtönbüntetésre ítélték az egyre lejjebb csúszó Frabatót
Pikáns: pénzügyőr hadnagy akart megvesztegetni rendőr alezredest
Volt főrendőrrel, egykori rendőrtisztekkel és jelenlegi fideszes politikusokkal „telepakolt” cég keveredett többmilliárdos adócsalási ügybe
 
Top cikkek
Brutális cigánybűnöző bandája hálózta be az alkoholista, pszichiátriai problémákkal küzdő milliárdos üzletembert
Ideiglenes gondnok a később halálra égett milliárdos lányainak: „nem találkozhatnak az apukájukkal a politika miatt”
Egy budai milliárdos furcsa halála: „Makai Zsolt emberei hangoztatták egy társaságban, hogy nincs mitől tartaniuk, mert velük vannak a XII. kerületi rendőrök és néhány fideszes politikus”
A tűzhalált halt milliárdos lánya: „a XII. kerületi rendőrök nemhogy nem segítettek, hanem kifejezetten akadályoztak abban, hogy édesapám életét megmentsem”
50 milliót kért a TEK-es ezredes húga a megölt és elégetett budai milliárdos lányaitól, hogy ne akadályozza a hagyatéki eljárást - nem kapott, ezért most ki akarja semmizni őket
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat