Ma: 2024.04.04. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Gazdasági bűnügyek
Hamis tanúzás miatt emeltek vádat több ügyvéd ellen
Privátkopó 2023. 03. 15. 16:06:00

Nyolc személlyel, köztük két ügyvéddel szemben emelt vádat a Salgótarjáni Járási Ügyészség az után, hogy az érintettek folyamatban lévő büntetőeljárásokat befolyásoltak hamis tanúvallomásokkal.A vádirat szerint az első ügyben egy fiatal férfi ellen indult eljárás azért, mert a barátnőjével szemben követett el bűncselekményt. A férfi a nő terhelő vallomását akarta visszavonatni, így felkeresték a férfi védőjét, majd bevontak egy másik ügyvédet is. Őt a lány jogi képviseletére hatalmazta meg. Ezután az ügyvéd elkészített, majd a lánnyal a rendőrségen elmondatott egy hamis vallomást. Az ügymenetért mindkét ügyvéd kért pénzt, amit a lány barátja fizetett ki. Később a lány visszavonta a hamis vallomást, majd elmondta vallomásának keletkezési körülményeit.

Ugyanez a meghatalmazott ügyvéd és társai egy másik, emberkereskedelem miatt folyó alapügyben két tanú vallomását is befolyásolták. A salgótarjáni ügyészség az egyik ügyvéd ellen három rendbeli, felbujtóként elkövetett hamis tanúzás, haszonszerzés végett elkövetett ügyvédi visszaélés, valamint két rendbeli hamis okirat elkészítésével elkövetett hamis tanúzás miatt emelt vádat, míg a másik ügyvéddel szemben egy rendbeli, felbujtóként elkövetett hamis tanúzás a vád.

További friss információk
Milliárdos kárt okozott a pénzmosó hálózat
Csalások végrehajtását segítő telefonközpontra csaptak le a kibernyomozók
64 éves asszony mosta a bűncselekményekből származó pénzeket
Költségvetési csalás családi összefogással: eredményes vádemelés az OLAF jelzése alapján indult büntetőügyben
Óbudai „okosság”: korrupciós bűncselekmények miatt négy személyt őrizetbe vettek
 
Top cikkek
Brutális cigánybűnöző bandája hálózta be az alkoholista, pszichiátriai problémákkal küzdő milliárdos üzletembert
Ideiglenes gondnok a később halálra égett milliárdos lányainak: „nem találkozhatnak az apukájukkal a politika miatt”
Egy budai milliárdos furcsa halála: „Makai Zsolt emberei hangoztatták egy társaságban, hogy nincs mitől tartaniuk, mert velük vannak a XII. kerületi rendőrök és néhány fideszes politikus”
A tűzhalált halt milliárdos lánya: „a XII. kerületi rendőrök nemhogy nem segítettek, hanem kifejezetten akadályoztak abban, hogy édesapám életét megmentsem”
50 milliót kért a TEK-es ezredes húga a megölt és elégetett budai milliárdos lányaitól, hogy ne akadályozza a hagyatéki eljárást - nem kapott, ezért most ki akarja semmizni őket
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat