Ma: 2024.06.13. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Gazdasági bűnügyek
Három orvost és két cégvezetőt tartóztattak le a gyógyászati segédeszközöket érintő bűnügyekben
Privátkopó 2023. 02. 22. 9:38:00

A Fővárosi Főügyészség három orvost és két cégvezetőt érintően is fellebbezett a nyomozási bíró korábbi - bűnügyi felügyeletet elrendelő, illetve szabadító - döntésével szemben, amivel a másodfokú bíróság egyetértett, és mind az öt gyanúsítottat letartóztatta.A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) 2022 novemberétől gyógyászati segédeszközöket gyártó cégek vezetőivel és a velük kapcsolatban álló orvosokkal szemben, bűnszervezetben és üzletszerűen elkövetett költségvetési csalás bűntette és más bűncselekmények miatt folytat büntetőeljárást.

A hatékony felderítő munka alapján a nyomozók 2023. január végén és február elején, összehangolt akció keretében, az ország több pontján razziát tartottak, amelynek eredményeként újabb orvosokat és cégvezetőket fogtak el, és hallgattak ki gyanúsítottként.

Az ország több részén folyó eljárások közül, a KR NNI nyomozói a Fővárosi Főügyészségen több gyanúsított, köztük az érintett két cégvezető és három orvos letartóztatásának indítványozására is előterjesztést tettek.

A Fővárosi Főügyészség többek között indítványozta az említett öt gyanúsított letartóztatását is, a bíróság azonban közülük három gyanúsítottal szemben bűnügyi felügyelet rendelt el, két terheltet pedig szabadlábra helyezett.

A Fővárosi Főügyészség fellebbezett a döntés ellen, mivel a határozott ügyészi álláspont szerint, a letartóztatás törvényi indokai - különösen a bizonyítás befolyásolásának veszélye - mind az öt gyanúsított esetén fennállnak.

A másodfokon eljáró Fővárosi Törvényszék osztotta a főügyészség álláspontját, ezért az ügyészi fellebbezésnek helyt adott, az elsőfokú bíróság végzéseit megváltoztatta és elrendelte mind az öt gyanúsított letartóztatását.

További friss információk
Randi app-on ismerkedett, egyből pénzt csalt ki az elővigyázatlan nőtől
Meghökkentő biztosítási csalások - ezért nem éri meg trükközni!
Egymillió forinttal akarta megvesztegetni a rendőröket a román garázda - letartóztatták
Közös nemzetközi akcióban számolták fel a rendőrök az online csalásokra szakosodott bűnszervezetet
Közel 20 millió forintot csaltak ki internetes társkeresőn
 
Top cikkek
Brutális cigánybűnöző bandája hálózta be az alkoholista, pszichiátriai problémákkal küzdő milliárdos üzletembert
Ideiglenes gondnok a később halálra égett milliárdos lányainak: „nem találkozhatnak az apukájukkal a politika miatt”
Egy budai milliárdos furcsa halála: „Makai Zsolt emberei hangoztatták egy társaságban, hogy nincs mitől tartaniuk, mert velük vannak a XII. kerületi rendőrök és néhány fideszes politikus”
A tűzhalált halt milliárdos lánya: „a XII. kerületi rendőrök nemhogy nem segítettek, hanem kifejezetten akadályoztak abban, hogy édesapám életét megmentsem”
50 milliót kért a TEK-es ezredes húga a megölt és elégetett budai milliárdos lányaitól, hogy ne akadályozza a hagyatéki eljárást - nem kapott, ezért most ki akarja semmizni őket
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat