Ma: 2021.10.07. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Gazdasági bűnügyek
Vádemelés egy 300 millió forintos korrupciós ügyben
Privatkopo.info 2021. 10. 07. 9:44:00

A Központi Nyomozó Főügyészség vesztegetést állítva, hivatalos személyi jelleg színlelésével, üzletszerűen, folytatólagosan elkövetett befolyással üzérkedés bűntette és más bűncselekmények miatt emelt vádat tizennyolc személy ellen a Budapest Környéki Törvényszéken.A vádirat szerint a szabadságvesztés büntetéséből feltételesen szabadságra bocsátott férfi 2017 és 2018 évben olyan személyekkel lépett kapcsolatba, akik ellen, illetve az érdekeltségeikbe tartozó cégekkel szemben hatósági eljárások folytak.

A vádlott arra való hivatkozással, hogy hivatali befolyása, illetőleg kapcsolatai révén adóigazgatási és büntetőeljárásokat befolyásol, jogtalan vagyoni előnyt kért és kapott a folyamatban lévő ügyek érintettjeitől. Az átvett összegek vonatkozásában azt állította, hogy azok egy részét a döntéshozók részére továbbítja.

A vádlott a sorozatban elkövetett bűncselekmények során magát valótlanul a NAV, a rendőrség vagy az ügyészség állományába tartozó magas rendfokozatú, illetve beosztású, valamint a belügyminiszter közvetlen irányítása alatt álló hivatalos személynek adta ki. A 41 éves férfi többször valótlanul azt állította, hogy a korrupciós pénzt a Belügyminisztérium úgynevezett „fekete kasszájába” szállítja, amelyből ő jutalékot, a vesztegető személy pedig hatósági eljárásoktól mentességet jelentő védettséget kap.

Az elfogása óta személyi szabadságot érintő kényszerintézkedés hatálya alatt lévő vádlott a bűncselekmények elkövetéséből származó pénzt nem továbbította senkinek, a korrupciós bűncselekmények sorozatjellegű elkövetése révén rendszeres haszonszerzésre törekedett, és legalább mintegy 300 millió forinttal gazdagodott.

A nyomozó ügyészség az eljárás során - vagyonelkobzás céljából - a vádlottól hét gépjárművet, 24 millió forint készpénzt, ékszereket valamint dollárt és eurót foglalt le, továbbá két ingatlan zár alá vételére intézkedett.

A többi vádlott részben a bűncselekmények elkövetésében vett részt, részben pedig - mint vállalkozó - a vesztegetési pénzt adta abban a tudatban, hogy azzal hivatalos személyt befolyásol.

További friss információk
Cégtemetőt működtettek Hajdú-Bihar megyében
Vádemelés egy 300 millió forintos korrupciós ügyben
Csalt és sikkasztott egy zalaegerszegi autókereskedő
Internetes hirdetési csalással huszonöt sértettet károsított meg egy férfi
„Fogva tartanak és le fogják vágni az ujjaim!”
 
Top cikkek
Brutális cigánybűnöző bandája hálózta be az alkoholista, pszichiátriai problémákkal küzdő milliárdos üzletembert
Váratlan fordulat! „Örökösként” jelentkezett a halálra égetett milliárdos volt „élettársa”, akiről az üzletember korábban a gyámhivatalnak azt állította, hogy rendszeresen meglopja, mérgezi - a nő testvére a TEK műveleti főosztályvezetője
Egy budai milliárdos furcsa halála: „Makai Zsolt emberei hangoztatták egy társaságban, hogy nincs mitől tartaniuk, mert velük vannak a XII. kerületi rendőrök és néhány fideszes politikus”
Ideiglenes gondnok a később halálra égett milliárdos lányainak: „nem találkozhatnak az apukájukkal a politika miatt”
A tűzhalált halt milliárdos lánya: „a XII. kerületi rendőrök nemhogy nem segítettek, hanem kifejezetten akadályoztak abban, hogy édesapám életét megmentsem”
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat