Ma: 2021.11.06.
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info


 
Vissza a főoldalra
350 millió forintot próbáltak tisztára mosni
Privatkopo.info 2021. 11. 06. 6:48:00

A Csongrád-Csanád Megyei Főügyészség vádat emelt azzal a két férfival, valamint egy nővel szemben, akik 2018 januárja és júliusa között céges bankszámláikra külföldről átutalt pénzösszegek bűnös eredetének leplezésében működtek közre.A vádirat szerint a fenti időszakban a két férfi érdekeltségi körébe tartozó két gazdasági társaság bankszámláira ismeretlen elkövető által megtévesztett külföldi cégek hét alkalommal utaltak több tízmilliós nagyságrendű összegeket. Azzal a vádlottak is tisztában voltak, hogy az esetenként 10,5 millió és 154 millió forint közötti jóváírásokra bűncselekmény folytán került a számláikra.

A pénzek egy részét a jóváírásukat követően készpénzben a céges számlákról felvették. Nagyobb részüket viszont internetbank útján, azonnali átutalásokkal és valótlan közlemények feltüntetése mellett hét, a rendelkezésük alatt álló céges és lakossági bankszámla között előbb több alkalommal körbeforgatták, majd az immáron legálisnak látszó összegeket ezután vették ki a számláról. A férfiak összesen közel 200 millió forintot szereztek meg. A 154 milliós tétel terhére a pénzfelvételt már megrendelték, azonban a pénzintézet a csalás gyanújáról értesülve az összeg visszautalását kezdeményezte, amelybe az elkövetők a bankfiókban beleegyeztek.

A vádirat szerint továbbá az egyik férfi a bűnös eredetű összegekből 5 millió forintot a felesége magánszámlájára is elutalt, aki a pénzt részben felvette, részben pedig rövid időn belül bankkártyás vásárlások úján elköltötte.

A főügyészség a férfiakkal szemben különösen nagy értékre, üzletszerűen elkövetett pénzmosás bűntette, míg a nővel szemben pénzmosás alapesete miatt emelt vádat.

A vádlottak bűnösségének kérdésében a Szegedi Törvényszék fog dönteni.

További friss információk
350 millió forintot próbáltak tisztára mosni
Zöldséges bűnbandára csaptak le a NAV pénzügyi nyomozói
Negyedórán belül kattant a bilincs az „unokázós” csalók csuklóján
Több mint egymillió forintos kárt okozott a társasjátékos csaló
Vendégfosztogató budapesti szórakozóhelyen razziáztak a rendőrök: 212 ezret számláztak egy kávéért, 250 ezret követeltek egy pohár sörért
 
Top cikkek
Brutális cigánybűnöző bandája hálózta be az alkoholista, pszichiátriai problémákkal küzdő milliárdos üzletembert
Váratlan fordulat! „Örökösként” jelentkezett a halálra égetett milliárdos volt „élettársa”, akiről az üzletember korábban a gyámhivatalnak azt állította, hogy rendszeresen meglopja, mérgezi - a nő testvére a TEK műveleti főosztályvezetője
Egy budai milliárdos furcsa halála: „Makai Zsolt emberei hangoztatták egy társaságban, hogy nincs mitől tartaniuk, mert velük vannak a XII. kerületi rendőrök és néhány fideszes politikus”
Ideiglenes gondnok a később halálra égett milliárdos lányainak: „nem találkozhatnak az apukájukkal a politika miatt”
A tűzhalált halt milliárdos lánya: „a XII. kerületi rendőrök nemhogy nem segítettek, hanem kifejezetten akadályoztak abban, hogy édesapám életét megmentsem”
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat