Ma: 2021.12.13.
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info


 
Vissza a főoldalra
Hétszázmilliós kárt okozott az államnak egy dunántúli számlagyár
Privatkopo.info 2021. 12. 13. 11:41:00

Vádemelési javaslattal adta át a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) a Győr-Moson-Sopron Megyei főügyészségnek azt az ügyet, amelyben egy fiktív számlák kiállításával foglalkozó bűnszervezet több mint 700 millió forint kárt okozott a központi költségvetésnek.A NAV még 2018-ban - országos akcióban - számolta fel a dunántúli bűnszervezetet, amely valós tevékenységet nem végző, strómanok vezette cégek nevében állított ki valótlan tartalmú számlákat.

A NAV nyomozói 2018-ban IT-szakemberek, revizorok és járőrök támogatásával 56 helyszínen tartottak házkutatásokat és lefoglalásokat. A kiterjedt nyomozásban - az online számla-rendszer adatait is felhasználva - 25 számlakiállító és több mint 40 számlabefogadó társaságot sikerült azonosítani.

A szervezet felszámolásakor a nyomozók több mint egymilliárd forint értékben ingatlanokat, bankszámlákat zároltak, és gépkocsikat, ékszereket, befektetési aranyat foglaltak le, csaknem 250 millió forintot pedig önként térítettek meg a gyanúsítottak.

A párhuzamosan zajló adóvizsgálatokban és sikeres végrehajtási eljárásokban is befolyt félmilliárd forint az államkasszába, így az okozott kár teljes egészében megtérült .

A szervezet irányítóinak bűnszervezetben elkövetett költségvetési csalás miatt kell felelniük. Az elkövetők akár 20 év börtönt is kaphatnak.

További friss információk
Hétszázmilliós kárt okozott az államnak egy dunántúli számlagyár
Legalább három hónapig még letartóztatásban marad a végrehajtói kar elnöke - további őrizetbe vételek várhatók a korrupciós ügyben
Akár 50-100 milliókat is fizethettek a végrehajtói kar elnökének a zsírosabb végrehajtói székekért
Újabb gyanúsítások a műszaki vizsgaállomáson történt vesztegetési ügyben
Nem létező használtautókra vett fel foglalókat egy házaspár
 
Top cikkek
Brutális cigánybűnöző bandája hálózta be az alkoholista, pszichiátriai problémákkal küzdő milliárdos üzletembert
Váratlan fordulat! „Örökösként” jelentkezett a halálra égetett milliárdos volt „élettársa”, akiről az üzletember korábban a gyámhivatalnak azt állította, hogy rendszeresen meglopja, mérgezi - a nő testvére a TEK műveleti főosztályvezetője
Egy budai milliárdos furcsa halála: „Makai Zsolt emberei hangoztatták egy társaságban, hogy nincs mitől tartaniuk, mert velük vannak a XII. kerületi rendőrök és néhány fideszes politikus”
Ideiglenes gondnok a később halálra égett milliárdos lányainak: „nem találkozhatnak az apukájukkal a politika miatt”
A tűzhalált halt milliárdos lánya: „a XII. kerületi rendőrök nemhogy nem segítettek, hanem kifejezetten akadályoztak abban, hogy édesapám életét megmentsem”
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat