Ma: 2023.11.18. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Gazdasági bűnügyek
Idős asszonytól rabolt a cigány Salgótarjánban
Privátkopó 2023. 08. 08. 19:11:00

A Salgótarjáni Járási Ügyészség indítványával egyezően a bíróság a legszigorúbb kényszerintézkedést rendelte el egy 39 éves férfivel szemben, aki több bűncselekményt is elkövetett az idős sértett sérelmére.A gyanúsított 2023. július 29-én, este, Salgótarjánban az utcán követte a 81 éves sértettet, akit annak lakása előtt utolért. A férfi a csomagjait tartó idős nőtől pénzt követelt azzal a felszólítással, hogy „Add ide a pénztárcádat, mert meghalsz!”. A sértett ellenállt, de a férfi azért, hogy a pénzét megszerezze, borosüveggel olyan erővel ütötte fejen áldozatát, hogy az üveg összetört. Az ütés következtében a nő feje vérzett, megszédült, de nem esett el. A támadó kihasználva a helyzetet a sértett válláról lerántotta a kézitáskát és a szatyrot, majd elfutott.

Az idős nő segítségkérését egy biciklis hallotta meg, aki a férfi után sietett, és az utcai szemetesbe dobott táskákat, a személyi iratokkal, mobiltelefonnal együtt visszavitte a tulajdonosának.

A bántalmazás következtében a nő nyolc napon belül gyógyuló könnyű sérüléseket szerzett, azonban figyelemmel a támadás eszközére és módjára, a súlyosabb sérülés elmaradása a véletlennek volt köszönhető.

A nyomozó hatóság a bűncselekmény felismerésére vagy elhárítására idős koránál vagy fogyatékosságánál fogva korlátozottan képes személy sérelmére erőszakkal, illetve az élet vagy a testi épség elleni közvetlen fenyegetéssel elkövetett rablás bűntettével, súlyos testi sértés bűntettének kísérletével és okirattal visszaélés vétségével gyanúsította meg az elkövetőt.

A Salgótarjáni Járási Ügyészség a bűnismétlés megakadályozása érdekében indítványozta a férfi letartóztatását, figyelemmel arra is, hogy vele szemben jelenleg is több büntetőeljárás van folyamatban, valamint korábban már követett el személy és vagyon elleni erőszakos bűncselekményeket.

A járásbíróság nyomozási bírája egyetértett az ügyészségi állásponttal és egy hónapra elrendelte a kényszerintézkedést.

További friss információk
Minitelefonokat csempészett a börtönőr a raboknak
Letöltendő börtönbüntetésre ítélték a Dunaferr elfoglalása és a Borkai-féle szexvideó ügyénél is felbukkant Mikó Istvánt
30 ezer forint „díjazásért” 3 milliót próbált tisztára mosni
Idős áldozata összes pénzét megszerezte egy szerelmet színlelő cigány lotyó Budapesten
Csaló önkormányzati dolgozót ítéltek felfüggesztett szabadságvesztésre Győrben
 
Top cikkek
Brutális cigánybűnöző bandája hálózta be az alkoholista, pszichiátriai problémákkal küzdő milliárdos üzletembert
Ideiglenes gondnok a később halálra égett milliárdos lányainak: „nem találkozhatnak az apukájukkal a politika miatt”
Egy budai milliárdos furcsa halála: „Makai Zsolt emberei hangoztatták egy társaságban, hogy nincs mitől tartaniuk, mert velük vannak a XII. kerületi rendőrök és néhány fideszes politikus”
A tűzhalált halt milliárdos lánya: „a XII. kerületi rendőrök nemhogy nem segítettek, hanem kifejezetten akadályoztak abban, hogy édesapám életét megmentsem”
50 milliót kért a TEK-es ezredes húga a megölt és elégetett budai milliárdos lányaitól, hogy ne akadályozza a hagyatéki eljárást - nem kapott, ezért most ki akarja semmizni őket
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat