Ma: 2024.07.12. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Gazdasági bűnügyek
Pintér Sándor belügyminiszter közvetlen munkatársának adta ki magát a csaló
Privátkopó 2023. 06. 29. 7:18:00

A Budapesti V. és XIII. Kerületi Ügyészség vádat emelt egy 51 éves férfival szemben, aki - társai közreműködésével - 2019. év végén tévedésbe ejtett egy belvárosi ingatlant megvásárolni tervező budapesti házaspárt. A csalók valótlanul azt állították, hogy egyikük magas rangú rendőr, aki a belügyminisztériumi kapcsolati révén segíteni tud az ügylet lebonyolításában. A vádlottak több millió forintot csaltak ki a házaspártól.A vádirat szerint a csalást kitervelő 51 éves vádlott 2019 őszén szerzett tudomást arról, hogy egy általa ismert házaspár meg akar vásárolni egy budapesti ingatlant, ami azonban az Izraelben élő, külföldi tulajdonosok miatt nehézségekbe ütközött. A vádlott a helyzetet kihasználva elhatározta, hogy csalással fogja megszerezni a sértettek pénzét. A tervébe bevonta a 48 éves vádlott-társát, akit rábeszélt arra, hogy a sértettek előtt - valótlanul - egy izraeli származású, izraeli kapcsolatokkal rendelkező, magas rangú rendőrnek adja ki magát, és ajánlja fel nekik a közreműködését az adásvétel lebonyolításában. A terv az volt, hogy a színlelt ügyintézés során felmerülő állítólagos költségekre hivatkozva, pénzt csalnak ki a sértettektől.

A csalást kitervelő férfi nem sokkal később bemutatta a bűntársát a házaspárnak, aki a találkozó során elhitette a sértettekkel, hogy közvetlenül a belügyminiszter mellett dolgozik. Továbbá azt is, hogy kiterjedt kapcsolati hálóval rendelkezik és ennek révén, az adásvétel lebonyolításában hatékonyan közre tud működni.

A magát rendőrnek kiadó vádlott a későbbiekben felvette a kapcsolatot a sértettekkel és azt állította, hogy az ügyintézés kapcsán többször járt Izraelben, és sikerült is megállapodnia az ingatlan tulajdonosaival, amelynek eredményeként a saját nevére már meg is vette az ingatlant. A hitelesség látszata érdekében hamis angol, magyar és héber nyelvű iratokat - szerződést, meghatalmazást és egyéb okiratot - is mutattak a sértetteknek, amelyeket a megtévesztésük céljából a vádlottak egy harmadik társa készített.

A csalásban közreműködött még további két társuk is, akik - a jogtalan haszonból való részesedés érdekében - a sértettekkel történő egyeztetések, illetőleg a pénzátvételek helyszínére szállították a csalást kivitelező két vádlott-társukat.

A vádlottak az állítólagos ügyintézés költségeire hivatkozva, végül - több részletben - összesen 5 000 000 forintot csaltak ki a sértettektől, amit ezután szétosztottak egymás között.

A vádirat szerint az ügy 51 éves vádlottja néhány hónappal korábban, 2019 márciusában egy másik férfit is becsapott. A sértettnek külföldi munkavállaláshoz szükséges okiratok beszerzését ígérte, aminek fejében 350 000 forintot kért és kapott a férfitól. A vádlottnak ténylegesen nem állt szándékában segíteni, célja ebben az esetben is kizárólag a pénz jogtalan megszerzése volt.

A Budapesti V. és XIII. Kerületi Ügyészség az ügyben öt személlyel szemben folytatólagosan és üzletszerűen elkövetett csalás bűntette, hamis magánokirat felhasználásának vétsége, továbbá az 51 éves vádlott esetében további egy rendbeli csalás vétsége miatt emelt vádat. A kerületi ügyészség az csalást kitervelő férfival szemben végrehajtandó börtönbüntetés, társaival szemben felfüggesztett szabadságvesztés kiszabását, valamint pénzbüntetést és vagyonelkobzást is indítványoz a vádiratban.

További friss információk
Csalás és pénzmosás: strómanok rendőrkézen
Szemetesben landolt a mosott pénz
Így néz ki Magyarországon egy - papíron - 20 millió forintért felújított sportpálya
6,5 millió forintot húzott le a szerelemre vágyó nőtől a hamis profillal vadászó szélhámos
Munkáltatójától sikkasztott a hitelközvetítő
 
Top cikkek
Brutális cigánybűnöző bandája hálózta be az alkoholista, pszichiátriai problémákkal küzdő milliárdos üzletembert
Ideiglenes gondnok a később halálra égett milliárdos lányainak: „nem találkozhatnak az apukájukkal a politika miatt”
Egy budai milliárdos furcsa halála: „Makai Zsolt emberei hangoztatták egy társaságban, hogy nincs mitől tartaniuk, mert velük vannak a XII. kerületi rendőrök és néhány fideszes politikus”
A tűzhalált halt milliárdos lánya: „a XII. kerületi rendőrök nemhogy nem segítettek, hanem kifejezetten akadályoztak abban, hogy édesapám életét megmentsem”
50 milliót kért a TEK-es ezredes húga a megölt és elégetett budai milliárdos lányaitól, hogy ne akadályozza a hagyatéki eljárást - nem kapott, ezért most ki akarja semmizni őket
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat