Ma: 2023.01.12. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Gazdasági bűnügyek
Végrehajtandó szabadságvesztésért fellebbezett a főügyészség a megvesztegetett kormánytisztviselők ügyében
Privátkopó 2022. 12. 14. 10:28:00

A Fővárosi Fellebbviteli Főügyészség az első fokon kiszabott büntetés súlyosítására tett indítványt a megvesztegetett kormánytisztviselők ügyében. A Központi Nyomozó Főügyészség 2020 februárjában emelt vádat egy észak-magyarországi járási hivatal két vezetője ellen korrupciós bűncselekmény miatt, mert 2018. második félévében egy autópálya építkezésben érdekelt cég vezetőjétől 4 millió forint csúszópénzt kértek, hogy a cégvezető által kezdeményezett földhivatali eljárást jogellenesen befolyásolják.

A Fővárosi Törvényszék 2022. október 14-én kihirdetett ítéletével mindkét vádlottat bűnösnek mondta ki társtettesként elkövetett hivatali vesztegetés elfogadása bűntettében, amelyért őket személyenként 2 év, végrehajtásában 5 évi próbaidőre felfüggesztett szabadságvesztésre, 4 millió forint pénzbüntetésre és 3 évre a kormánytisztviselői foglalkozástól eltiltásra ítélte.

Az ügydöntő határozat ellen az ügyész mindkét vádlott terhére - a pénzbüntetés érintetlenül hagyása mellett - súlyosabb tartamú végrehajtandó szabadságvesztésért, hosszabb tartamú foglalkozástól eltiltás büntetésért, valamint közügyektől eltiltás mellékbüntetés kiszabásáért fellebbezett.

Az elsőfokú ítélet ellen a vádlottak és védőik téves jogi minősítés miatt, továbbá a büntetés enyhítése céljából fellebbeztek.

A Fővárosi Fellebbviteli Főügyészség a Fővárosi Ítélőtáblához benyújtott másodfokú indítványával mindkét vádlottal szemben súlyosabb büntetés kiszabását kezdeményezte az ügyészi fellebbezés fenntartásával, valamint a védelmi fellebbezés elutasítását kérte.

További friss információk
Vádemelés a műszaki vizsgaállomáson történt vesztegetési ügyben
Büntetőeljárás hatálya alatt is csaltak
Újabb csaló orvost helyezett letartóztatásba a bíróság
Több mint 20 millió forintot csalt ki áldozataitól egy huszonéves nő
Fegyházbüntetést kértek a Széchenyi Bank egykori fideszes vezetőjére és feleségére
 
Top cikkek
Brutális cigánybűnöző bandája hálózta be az alkoholista, pszichiátriai problémákkal küzdő milliárdos üzletembert
Ideiglenes gondnok a később halálra égett milliárdos lányainak: „nem találkozhatnak az apukájukkal a politika miatt”
Egy budai milliárdos furcsa halála: „Makai Zsolt emberei hangoztatták egy társaságban, hogy nincs mitől tartaniuk, mert velük vannak a XII. kerületi rendőrök és néhány fideszes politikus”
A tűzhalált halt milliárdos lánya: „a XII. kerületi rendőrök nemhogy nem segítettek, hanem kifejezetten akadályoztak abban, hogy édesapám életét megmentsem”
50 milliót kért a TEK-es ezredes húga a megölt és elégetett budai milliárdos lányaitól, hogy ne akadályozza a hagyatéki eljárást - nem kapott, ezért most ki akarja semmizni őket
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat